Nu poti fii un adevarat pitestean daca n-ai vazut niciodata oala cu crenvursti – adevarat blazon al restaurantului Minion. Multi dintre noi o stiu, poate, de cand eram copii si nu de putine ori, trecand infometati prin zona, eram ispititi de mirosul si aratarea oalei de inox, in care inotau crenvurstii grosi… Dar asta se intampla pe vremea cand crenvurstii erau crenvursti (nu ca cei de acum, facuti parca la Arpechim) si cand nu aparusera atatea alternative gen fast-food.
Oala cu crenvursti a rezistat insa timpurilor moderne, aparand cu incapatanare in fiecare dimineata, pentru a concura oferta mai noilor si cochetelor localuri vecine. S-a innegrit in atatia ani, s-a mai turtit pe ici pe colo, iar crenvurstii au capatat o culoare vinetie, deloc imbietoare. Din cand in cand, o chelnerita plictisita mai goleste in gardul viu apa racita, inlocuind-o cu alta fierbinte aflata intr-o galeata de plastic. A disparut de mult si panza de tifon de deasupra – minima dovada a preocuparii personalului pentru igiena, astfel incat ma intreb: cine mai are curajul sa cumpere asa ceva?…
Si totusi, se pare ca oala cu crenvursti inca mai suceste mintile pitestenilor, caci altfel nu ar mai fi transcens decenii, pana in secolul hotdog-ului.