A sosit timpul pentru mobilarea locuinței și îți dorești să îți pui în aplicare propriile idei, schițe și preferințe? Nu știi dacă ar trebui să optezi pentru realizarea mobilierului pe comandă sau achiziționarea acestuia deja fabricat, dintr-un magazin dedicat?
Ei bine, indiferent de varianta pentru care vei opta, materialul preferat de majoritatea clienților, din care se fabrică piesele de mobilier este, fără doar și poate, PAL-ul. Dacă ai optat pentru confecționarea mobilei pe comandă, află că aici găsești PAL melaminat la o calitate superioară.
Ce este PAL-ul melaminat și care sunt caracteristicile de bază ale acestuia?
Produsul obținut prin presarea rumegușului în combinație cu anumiți adezivi este definiția PAL-ului (Placă Aglomerată din Lemn), acesta clasificându-se în 3 tipuri:
- PAL melaminat – finisat prin acoperirea suprafețelor cu melamină;
- PAL presat – obținut prin presare;
- PAL extrudat – obținut prin extrudare.
PAL-ul melaminat este utilizat cel mai frecvent în realizarea mobilei pentru locuință (mobilier pentru bucătărie, living, dormitor, holul de la intrare etc.) sau spații de birou. Există mai multe finisaje aferente PAL-ului melaminat și anume, lucios, mat sau structurat. Poți alege culoarea din care să fie realizat mobilierului, deoarece PAL-ul dispune de o diversitate a gamei de culori și imitații de lemn.
Ai aflat de avantajele PAL-ului? Iată câteva aspecte care te vor convinge că este alegerea perfectă pentru mobila ta
- În comparație cu mobila realizată din MDF sau lemn masiv, la cea confecționată din PAL, te vei bucura de un preț mult mai mic;
- Plăcile care dețin o grosime mai mare, vor oferi rezistență pe o durată mai lungă de timp;
- Fiind ușor de prelucrat, se pot obține dimenisunile dorite ale plăcilor de PAL pentru realizarea cu succes a proiectului de mobilare și amenajare;
- Se poate realiza dintr-o multitudine de culori și modele;
- Îți oferă un aspect natural la un cost redus, datorită finisajelor ce imită lemnul;
- Nu are o greutate mare, deci, este ușor de transportat, manevrat și montat;
- Îți oferă o întreținere facilă, fiind ușor de curățat;
- Nu în ultimul rând, este un produs ecologic, deoarece este confecționat din resturi de lemn.
PAL sau MDF, atunci când vine vorba de realizarea mobilei pentru locuința ta? Iată diferențele dintre acestea
Cum am precizat și mai sus, PAL-ul (placă aglomerată din lemn) este obținut prin presarea rumegușului în combinație cu anumiți adezivi, spre deosebire de MDF (placă din fibre lemnoase cu densitate medie) care este realizat din fibre de lemn combinate cu anumiți adezivi și cu rășină.
Unul dintre aspectele care face diferența dintre aceste două materiale este greutatea. De asemenea, contează cât de bun este furnizorul de PAL sau MDF cu care colaborează cel care execută mobila pe comandă, și, nu în ultimul rând, diferența de costuri, atunci când vine vorba de alegerea unuia dintre cele două materiale pentru realizarea obiectelor de mobilier pe care ți le dorești.
Alege să îți mobilezi locuința cu rafinament, după bunul plac, optează pentru materiale de calitate, oferă dimensiunile potrivite pentru obiectele de mobilier pe care le dorești realizate pe comandă, combină armonios culorile și cu siguranță, de fiecare dată când vei păși pragul casei tale, vei fi mândru și bucuros de alegerile făcute!
Sursa foto: pexels.com