Dacă ți-ai simțit vreodată starea de spirit în timp ce asculți melodia ta preferată, înseamnă că poți să îți imaginezi de ce ritmul și linia melodică pot fi terapeutice. O mulțime de cercetări arată puterea muzicii de a stimula starea de spirit, de a te motiva, de a te ajuta să te relaxezi și, astfel, să te conectezi cu ceilalți și cu tine.
Iată 5 moduri prin care muzica poate avea superputeri pentru sentimentele tale:
- Are potențialul de a-ți îmbunătăți starea spirituală.
De aceea, dimineața dacă simți că te-ai trezit cu o stare nu foarte bună, încearcă să asculți o piesă care știi că te binedispune. Repetă audiția și dansează cu tot sufletul, dacă prima melodie nu te-a transpus pe un tărâm mai fericit.
De asemenea, este important să repeți acest mic exercițiu timp de multe zile, de la 7 până la 14 zile, pentru a putea intra în sistem. Căile neuronale se pot dezvolta în timp și astfel creierul tău va învăța cum să fie fericit doar ascultând o melodie.
- Muzica îți poate aduce un plus de motivație
Dacă ai avut una dintre acele zile în care nu ai chef sa faci nimic și casa ta are nevoie de o curățenie serioasă, atunci ai putea să asculti o muzică mai ritmată pentru a te ridica în picioare. Dansează și începe să faci mici activități prin casă, cum ar fi să sortezi rufele și programezi o mașină de spălat.
Este deja cunoscut faptul că muzica cu un ritm mai rapid și constant îți va pune creierul în mișcare și, implicit, corpul în mișcare.
- Te ajută să lucrezi la reducerea stresului
Doar o muzica optimistă te poate ajuta cu o realitate care te nefericeste. Spre exemplu, o mediație la un volum scăzut și un ton înalt te poate ajuta la liniștea minții. Unele persoane pot chiar să lucreze pentru a depășii sentimente de anxietate, doar ascuntând muzică.
Ai putea încerca să ascultați muzică instrumentală pentru a te ajuta să te relaxezi sau pur si simplu vezi cu ce fregvențe rezonezi după ce ai ascultat mai multe melodii diferite.
- Muzica îți poate da focus
Poți folosi muzica și ca un motor de energie. Similar cu acele momente de lene sau de oboseală în care ai nevoie de muzică să te ridice din pat pentru a putea face curățenie, poți asculta muzică care să te ajute să te concentrezi.
Cele mai multe studii trimit către muzica clasică pentru a întreprinde activități care să te ajute să te concentrezi. Spre exemplu, poți folosi muzica pentru a îți îmbunătății memoria și ai putea învăța pe ritm. Dacă nu ești o persoană căruia să îi placă să citească și ai de citit un raport stufos, poți să cauți o muzică fără cuvinte și cu un ritm mai alert pentru a putea citi mai repede.
Totodată, stimularea undelor celebrare prin muzică produce efecte și în corp, de accea starea de bine se va simți și în plan fizic. Și cu cât repeți mai mult această activitate, asemenea sistemului muscular, în timp îți poți modela starea de spirit.
- Te conectează cu tine și te poate ajuta să spargi bariere în comunicarea cu ceilalți
Prin muzică putem trancende limbajul și să comunicăm doar prin ritm și melodie. De aceea, muzica te poate ajută să comunici empatic cu ceilalți și implicit cu tine. De aceea, poți cânta cu vocea sau poți intra într-o legătură mai directă muzica prin simplu fapt de a învăța să cânți la un instrument muzical. Atunci poți să-ți cumperi o chitara la Mcmusic pentru a putea beneficia de experința muzicală a unui începător.
Data viitoare când ai nevoie de un plus de energie sau pur și simplu vrei să îți schimbi starea, ascultă muzică.
Sursa Foto: Pexels.com