„Viața la țară este simplă”, spun unii, în timp ce alții cred că nu ar putea face față îndatoririlor și treburilor de zi cu zi pentru îngrijirea casei și a curții. Există persoane care, deși s-au mutat de la apartament la casă, s-au obișnuit cu stilul pe care îl aveau trăind viața la bloc și, chiar dacă visul lor a fost acela de a avea o porțiune, cât de micuță ar fi ea, cu iarbă verde, unde să se plimbe desculți și să se bucure de felul în care pământul se simte sub picioarele lor, din lipsa timpului, ori din cauza faptului că nu sunt obișnuiți cu munca fizică, nu reușesc să se conecteze cu natura.
Mâinile murdare de pământul lucrat de tine, sunt o mândrie
La polul opus, există persoane care lasă în urma lor beneficiile traiului la oraș și se mută la țară, împrumutând în totalitate stilul de viață și obiceiurile oamenilor din zonele în care au ales să-și continue existența. În România, viața satului a fost aleasă chiar și de străinii care au schimbat civilizația țărilor dezvoltate, cu simplitatea și îndelednicirile pe care i le pot oferi sate ca Richiș (Sibiu) ori Vețca (Mureș).
Dacă ai ales deja să te depărtezi de agitația orașului, atunci ar trebui să înveți cum să te hrănești din roadele pe care propria ta curte ți le oferă. Legumele pe care vara le poți culege și le poți savura fără să stai la coadă la magazin și fără să te întrebi dacă sunt sau nu bio, le poți cultiva în solar sau în afara lui. Beneficiile pe care ți le aduce solarul ar fi că legumele se pot coace mult mai devreme decât cele cultivate în afara lui, țin mai mult, sunt ferite de mană ori de păsări ce ar putea să fie tentate să guste din roade. Fructele pot fi, de asemenea, la discreție, putându-le culege și mânca direct de la sursă.
În cazul în care îți plac animalele și păsările de curte, poți crește chiar tu găini, rațe, purcei ori, de ce nu, vaci, oi sau capre. Doar imaginează-ți cum ar fi să bei laptele produs de vaca sau capra din propria curte. Cum ar fi ca dimineața să faci omletă din ouăle pe care chiar le-ai adunat chiar de sub găina crescută în cuibarul pe care tu l-ai construit.
Unii profită la maximum de faptul că au unde să crească toate aceste păsări și animale, dezvoltându-și o mică afacere de pe urma lor. Și tu ai putea să începi să te întreții, câștigând de pe urma creșterii și înmulțirii păsărilor, de exemplu. Cu ajutorul potrivit, poți ajunge o sursă de la care vecinii sau și alți oameni din sat să cumpere ouă sau păsări gata crescute, pentru mâncare. Pentru că poate dura mult înmulțirea acestora în mod natural și nici nu poți fi întotdeauna sigur de rezultat, poți apela chiar și la un incubator de ouă cu care ai avea, cu siguranță mai mult spor.
Cu ajutorul lui poți obține mai mulți pui, pentru că în el încap mult mai multe ouă decât ai putea pune sub o cloșcă și îl poți folosi pentru a obține mai multe tipuri de păsări, de la pui de găină la pui de rață, gâscă ori prepeliță.
Laptele proaspăt muls este, de asemenea, foarte dorit, însă au rămas foarte puțini oameni care doresc să mai crească vaci, capre sau oi. Este mult de muncă, într-adevăr, dar imaginează-ți spuma laptelui turnat în cană imediat după ce a fost muls de la animalul pe care chiar tu îl hrănești.
Da, poate ar trebui să o iei treptat și, până să ajungi să crești un animal așa mare, cum este vaca, ai putea începe prin a crește câteva zeci de puișori de găină sau rață, proaspeți scoși din cuibar sau din incubatorul pe care Magnetcenter.ro ți-l pune la dispoziție.
Sursa foto: unsplash.com