Întrucât locurile pentru copii la grădinițele de stat sunt limitate, înființarea unei grădinițe private poate fi un business de succes în România. Acesta însă vine la pachet cu un grad de responsabilitate socială sporit, pentru că centrul de interes al afacerii vor fi copii și părinții acestora. Pentru a înființa o grădiniță privată profitabilă și funcțională, este necesar să ții cont de anumite detalii, care te vor ajuta să începi noul business.
Iată cinci sfaturi pentru ca să funcționeze o grădiniță particulară:
- Fii pregătit pentru un proces îndelungat de acreditare al grădiniței
Cea mai importantă etapă în deschiderea unei grădinițe private reprezintă autorizarea acesteia de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) – instituție publică aflată în subordinea Ministerului Educației și Cercetării. Acest proces va fi birocratic și poate devenii mai îndelungat decât planificai. Din acest motiv, este important să te informezi cu atenție pe site-ul Agenției și să ai grijă să pregătești întreaga listă de acte solicitate înainte de a depune dosarul la ARACIP.
- Investește în mobilă de înaltă calitate
Paturile, dulapurile, mesele și scaunele sunt acele elemente care oferă spațiului un aspect plăcut și confortabil. Totodată, copii sunt în continuă dezvoltare, iar părinții lor vor atrage atenția la fiecare detaliu și vor urmări să ofere copilului un pat calitativ sau un dulap încăpător. În plus, investiția în mobilă de grădiniță pentru copii de la Mobman.ro te va scăpa de cheltuieli ulterioare de reparare sau înlocuire a mobilierului.
- Alege cu minuțiozitate personalul care va interacționa cu cei mici
Oamenii sunt resursa cea mai valoroasă în orice afacere și merită să-i alegi cu strictețe. Ei vor fi cei care vor interacționa cu cei mici, va relaționa cu părinții sau vor fi „fața” afacerii tale. Optează pentru persoane cu diverse experiențe și testează-le competențele interpersonale și profesionale – ambele fiind extrem de importante. De asemenea, fii pregătit să asiguri oferte financiare atractive pentru viitorii educatori, să discuți despre nevoi și sugestii pe care le vor avea în urma interacțiunii cu cei mici.
- Amenajează spațiul cu un decor prietenos copilului
Decorul este un alt detaliu important în amenajarea spațiului viitoarei grădinițe. Acesta e primul aspect care se observă cu ochiul liber și atrage atenția vizitatorilor. Optează pentru decor armonios și educativ, specific fiecărei vârste. Spre exemplu, poți opta pentru jucării în forme de litere sau cifre, pentru a dezvolta memoria vizuală a copilului. De asemenea, poți decora spațiul cu diverse animăluțe care repetă diverse cuvinte, pentru a îmbogăți memoria auditivă a micuțului.
- Testează activitățile de grup pentru copii
Persoanele pe care le vei angaja vor fi profesioniste în organizarea activităților pentru copii, însă este recomandat să știi ce activități se desfășoară în incinta grădiniței tale. Poți testa chiar tu activitățile propuse de educatori cu primii copii sau poți angaja un psiholog ce va aprecia calitatea și eficiența jocurilor educative pe care le vei propune.
Cu toate acestea, înființarea unei grădinițe private are un scop nobil, cel de a contribui la educația viitoarei generații și poate deveni o afacere profitabilă, dacă vei atrage investițiile necesare.
Sursa foto: Pexels.com