Dacă înainte era o destinație extrem de îndrăgită, cu siguranță că în contextul acestei pandemii Casa Lăzăroiu din Corbeni va fi și mai solicitată. Terenul imens oferă… distanțare socială la discreție, iar posibilitatea de a lua masa în aer liber, la terasele generoase, și de a pescui pe lac, în locuri special amenajate, reprezintă atu-uri care vor atârna greu în ochii celor care vor dori să bifeze și anul acesta o vacanță cât de mică. Administratorul Alex Giurea a profitat de această perioadă și a reconfigurat întregul domeniu, pregătindu-l pentru momentul în care deplasările în scopuri turistice vor fi premise.
,,În acest moment am deschis hotelul pentru cazare”
,,În această perioadă am avut închis, nu pentru că legea ne-ar fi obligat, dar fiind interzise deplasările în scop turistic, nici nu am avut clienți. Chiar și așa, cu o singură excepție, o persoană care a intrat în șomaj tehnic, am păstrat toți oamenii. Am avut mult de lucru. Am reorganizat curtea, pentru că avem o suprafață foarte mare de teren, cu lac, cu pontoane, cu terase… Totul a fost recosmetizat. În acest moment am deschis hotelul pentru cazare. Un mare avantaj al nostru este că avem mult spațiu verde și putem face terase respectând toate reglementările de distanțare socială, de igienă. De asemenea, avem și un lac unde se pescuiește, avem pontoane pentru ca oamenii să stea la distanță.” ne-a declarat Alex Gurea.
Între timp, bucătăria a funcționat la Casa Lăzăroiu. Adevărul e că, la cât de lăudată este de clienți, ar fi fost păcat să nu se găsească o variantă de valorizare a acesteia.
,,Restaurantul l-am regândit și reinventat pentru livrarea de produse fie acasă, fie în varianta take-away. Nu a fost un catering gen livrare de restaurant – două ciorbe și o friptură, dată fiind distanța de oraș; au fost pachete pentru sărbători. Toți clienții fideli ne-au contactat și le-am livrat pentru o săptămână, pentru câteva zile. Am gândit pachete cu produse tradiționale făcute de noi și care aveau mare trecere în rândul clienților.”
,,Lucrând în siguranță, și oaspeții vor fi relaxați și în siguranță la rândul lor”
Chiar dacă în momentul de față, din punct de vedere al normelor ce trebuie implementate, nu există decât o propunere de la Federația Hotelieră Română către Guvern, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, cei de la Casa Lăzăroiu spun că vor respecta tot ce se va impune și se va sugera pentru că ,,avem echipă destul de mare de angajați pe care trebuie să îi protejăm. Acum sunt undeva la 30 de persoane. Lucrând în siguranță, și oaspeții vor fi relaxați și în siguranță la rândul lor.”
Chiar și fără norme legiferate, ,,circuitele le avem create, oamenii știu ce au de făcut. Avem paravan despărțitor la recepție, se respectă distanțarea socială, numărul de persoane limită, delimitarea zonelor vizual, se ia temperatura zilnic atât angajaților cât și oaspeților, la sosire. Avem gel dezinfectant în toate zonele comune și camere. Avem trasee făcute și în curte. Colaboratorii sunt dornici să lucreze mai mult cu unitățile din țară (mă refer la unitățile de turism), iar clienții sunt mai receptivi să-și viziteze țara, și ca o formă de solidaritate, dar și ca o evadare cât mai sigură și mai puțin costisitoare financiar.”. În acest context au apărut și primele rezervări.
Ajutor de la stat nu așteaptă. Alex Giurea spune că a învățat să se sprijine singur și că tot ce va veni din partea Guvernului va fi ca un bonus binevenit.