Vineri, 6 martie 2020, începând cu ora 17.00, la Secţia de Etnografie şi Artă Populară din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung va avea loc un nou eveniment editorial de excepţie prin lansarea a două noi volume ce, cu siguranţă, vor încânta orice iubitor de lectură.
Autoarea Letiția Florina Brătulescu va lansa cartea „Motanul şi Izvorul fermecat”, care este ultimul volum din ceea ce domnia sa a numit „Trilogia Necuvântătoarelor”, o serie ce se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor.
Poetul Gheorghe Ciolcă va lansa un nou mănunchi de versuri prinse în filele volumului „Căsuţa cu icoane”.
Gazdele, Muzeul Municipal Câmpulung, Editura Gimax şi poetul Sorin Durdun, împreună cu invitaţii lor, îşi doresc să arate tuturor că în Câmpulung şi zona Muscelului cultura scrisă este mai vie şi mai diversă decât oricând. Că oricine iubeşte cartea poate avea posibilitatea de a descoperi o nouă lume sau poate pe aceeaşi, dar descrisă în diverse forme şi culori.
De la proză, la poezie, pornind de la introducerea inegalabilă a poetului Sorin Durdun, membru al Uniunii Scriitorilor din România, câmpulungenii pot avea posibilitatea de a fi personaje principale în povestea, nescrisă, a celor ce ţin aprinsă lampa de veghe a culturii locale.
Letiția Florina Brătulescu este absolventă a Universității din București, profesoară de franceză la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești, gradul didactic unu și doctor în filologie la Universitatea de Stat din Chișinău. Ca specialist și iubitor al culturii și civilizației franceze, a publicat multe articole în domeniu, un Dictionnaire d’ expressions usuelles du français parlé (Ed. Universității din Pitești, 2000) și teza de doctorat, Poetica Impresionismului în opera lui Émile Zola (Ed. Paralela 45, Pitești, 2005). În anul 2013 a publicat volumul memorialistic „Dascălul” (Ed. Paradigme, Pitești), „Trenul” (2016 – Ed. Gimax, Câmpulung), „Berevoieşti, oameni, fapte şi destine” (2017 – Ed. Gimax, Câmpulung), „Dialog cu și despre necuvântătoare” (2018 – Ed. Gimax, Câmpulung), „Pisicuțele istețe” (2019 Ed. Gimax, Câmpulung).
Video: Lansare volum „Pisicuțele istețe”, Biblioteca Județeană Pitești
Gheorghe Ciolcă s-a născut în satul Vâlsănești, jud. Argeș, o așezare pitorească pe malurile râului Vâlsan, în căsuța de vis, acolo unde inima lui se întoarce ”acasă”. Domnul a dăruit o aripă sufletului său de copil, să zboare mereu spre căsuța iubirii.
A absolvit liceul I.C. Brătianu din Pitești și Facultatea de Drept din cadrul Universității București.
În prezent este avocat în cadrul Broului Argeș, împărtășind, alături de colegii săi, avocați și magistrați, suferințele și bucuriile celor mulți.
Este autor al volumelor de versuri: „Rugă de taină”, „Izvorul milei”, „Templul Tău”, „Pilda umilinței” și al cărții „Ion Marin Iovescu – Văpaia cuvintelor”.
Cartea de față, „Căsuţa cu icoane”, este o mărturie a dragostei autorului pentru oameni, pentru locurile copilăriei, pentru amintirea mamei și rugăciunea bunicilor.