Filarmonica Pitești organizează joi, 19 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, concertul vocal-simfonic extraordinar de Crăciun, Gală vieneză. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Mircea Holiartoc, revin, ca soliști, soprana Irina Iordăchescu și tenorul Mario Vasiliu. În program: Johann Strauss Jr. – Uvertura la Liliacul, Franz von Suppe – Uvertura Dama de pică, Emmerich Kálmán – Heia in den Bergen, aria Silviei din Silvia, Franz Lehar – Dein ist mein ganzes Hertz, arie din Țara Surâsului, Iubește-mă (duet din Văduva veselă), Aria Viliei din Văduva veselă, Gherase Dendrino – Te iubesc, duet din Lăsați-mă să cânt, Adolphe Adam – O Holly Night, George Grigoriu – Muzica e viața mea, arie din Valurile Dunării, Johann Strauss Jr. – Marș rus, Frisch ins Feld și Galopul bandiților.
Absolvent al Liceului de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, secţia pian, şi al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea compoziţie şi dirijat, Mircea Holiartoc are şi studii de master la aceeaşi universitate de prestigiu. Membru al Uniunii Compozitorilor din România, asistent universitar la Facultatea de Arte din Galaţi, a dirijat toate orchestrele simfonice din ţară, fiind apreciat ca unul dintre cei mai buni dirijori ai generaţiei tinere. Dirijor al Operei din Brașov, Mircea Holiartoc a mai dirijat la Filarmonica Pitești, ultima oară în 2017, la Gala vieneză de Crăciun.
Născută în Bucureşti, într-o familie de artişti, soprana Irina Iordăchescu a absolvit Academia de Muzică din Bucureşti la clasa sopranei Maria Slătinaru Nistor şi la clasa de lied/oratoriu a baritonului Dan Iordăchescu (renumitul solist fiind tatăl invitatei). Pim-solistă, din 2005, a Operei Naționale București, a interpretat în producţii de operă şi în concerte cu orchestre din Europa, Asia, America. A fost aplaudată pe scenele muzicale din: Italia, Anglia, Austria, SUA, Spania, Bulgaria, Grecia, Rusia, Franţa, Belgia, Norvegia. A cântat în Traviata, Rigoletto, Don Pasquale, Flautul fermecat, Văduva veselă, Elixirul dragostei. A fost solistă în concert cu orchestre din: Germania, Luxemburg, Polonia, Turcia, Maroc, Israel, Bulgaria, Franţa, Spania, Armenia, Grecia, Rusia. A câștigat importante premii naționale și internaționale și a colaborat cu dirijori de talie internaţională în ţară şi în străinătate, cu regizori străini şi cu artişti de prestigiu.
Repertoriul tenorului Mario Vasiliu cuprinde roluri și piese din creații ale compozitorilor de operă, dar și de operetă și musical. A studiat cu mari nume ale liricii românești: Viorel Ban, Pompeiu Hărășteanu, Kaludi Kaludov. După absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi-a perfecţionat studiile la Sofia şi Zurich. A fost colaborator al Teatrului de Operetă „Ion Dacian” din Bucuresti (în spectacolele „Poveste din Cartirul de vest”, „Țara surâsului”, „Floarea din Hawai” etc.), iar din 20000 este free lancer, solist invitat, având apariții în București și în țară. A colaborat cu filarmonicile din ţară, cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, dar şi în concertele organizate de Societatea Română de Radiodifuziune, sub bagheta dirijorală a lui Radu Postăvaru, Ovidiu Bălan, Iosif Prunner, Ilarion Ionescu Galați, Vlad Agachi. A susţinut concerte şi în străinătate, de referinţă fiind cele de la Roma, Tokyo și Istanbul.