Antarctica, unul dintre cele mai vitrege locuri de pe pamant, isi dezvaluie secretele. Trecutul iese la iveala, faurind o imagine inedita. Noua descoperire arata faptul ca tinutul rece a fost candva populat de primele organisme unicelulare.
Coconul descoperit de Benhamin Bomfleur, paleobotanist la Universitatea din Kansas, a luat nastere, cel mai probabil, de la o lipitoare. In cocon, s-a descoperit o creatura minuscula, cu o forma neobisnuita.
Creatura seamana cu protozoarele (organisme unicelulare simple) cu un nucleu, cu o dimensiune de doar 25 de microni (cam cat un fir de par), iar coada este de doua ori mai mare.
Oamenii de stiinta au dedus ca fiinta a trait in Triasicul tarziu, perioada in care Pamantul era mult mai cald, iar Antarctica era acoperita de paduri tropicale.
Ce i-a uimit cel mai mult pe cercetatori este modul in care organismul a fost pastrat. O lipitoare a creat coconul care mai apoi a fost depozitat sub apa, sau intr-un loc umed Organismul si-a folosit coada pentru a se atasa de acest cocon, apoi a devenit prizonier, pana in zilele noastre, au explicat oamenii de stiinta.