Nu este exclus ca peste câţiva ani şi românii să constate, aşa cum au constatat-o şi alţii cu 10 ani înaintea lor, că nu mai ştiu să scrie de mână întrucât au dat stiloul pe tastatură.
Doamnele Lucreția Picui și Gabriela Tomescu ne învață să scriem cu mintea inimii. În fiecare joi, la ora 16.30, la Biblioteca Județeană Argeș.
Puteţi să mergeţi la aceste cursuri nu doar pentru nostalgia orelor de caligrafie. S-a constat că exerciţiile de scriere alungă stresul, grijile şi aduc starea de bine, deschizând fereastra noilor orizonturi (dacă vă este greu să comunicaţi direct, puteţi să vă descărcaţi prin scris).
De asemenea, scrisul de mana stimuleaza memoria si celulele creierului, genereaza mai rapid ideile, imbogateste vocabularul, sporeste creativitatea, ajuta la relaxare si impune o anumita disciplina prin respectarea regulilor de redactare.
Creierul este compus din lobul frontal, lobul parietal si o mare serie de celule. Lobul frontal este conectat la scris, citit, rationament si personalitate. Lobul parietal este cel care interpreteaza scrisul si cititul – in general cuvintele. Celulele din creier sunt stimulate numai daca exersati zilnic scrisul de mana si apelati mai putin la tastatura. In felul acesta, ajutati creierul sa se concentreze mai bine.
Este foarte important sa scrieti de mana zilnic pentru a evita transformarea functiilor creierului intr-un „handicap.” Creierul uman functioneaza exact ca un muschi, cu cat il antrenezi mai mult cu atat il mentii mai tanar si in forma.
S-a constat ca scrisul cu stiloul, pixul sau creionul utilizeaza o portiune mai mare de creier decat daca se tasteaza digital. Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii.