1,5K
Robert Ballard, exploratorul care a descoperit Titanicul, a condus o expeditie si in Marea Neagra in cautarea dovezilor existentei asa-zisului potop al lui Noe.
Dupa ce a prelevat probe de sedimente de la o adancime de 170 de metri, in urma testelor a ajuns la concluzia ca in acea zona, acum 7500 de ani, era o zona de uscat. Cercetatorul a plasat catastrofa ca fiind petrecuta acum 7.500 de ani (5.500 I.Hr), iar facerea lumii a avut loc in anul 5.508 I.Hr.
Potrivit geologilor de la Universitatea din Columbia, alti doi cercetatori, Wiliam Ryan si Pitman Walter, au gasit de asemenea probe:
,,Marea Mediterana s-a format prin topirea ghetarilor. Nivelul acesteia a crescut atat de mult incat s-a revarsat in Marea Neagra, formand un baraj intre cele doua, actualul Bosfor, stramtoarea care desparte cele doua mari. Un potop apocaliptic a urmat, inundand barajul si scufundand kilometri patrati de uscat”.
Revarsarea Mediteranei in Marea Neagra a lasat marturii in texte vechi, anterioare Bibliei, langa populatii care au trait nu foarte departe de locul catastrofei. Mesopotamienii au o poveste foarte asemanatoare cu cea a lui Noe din Vechiul Testament.