O nuntă ca în poveşti a avut loc, la începutul acestei luni, la Curtea de Argeş. Andreea şi Philippe Strineholm, doi tineri români stabiliţi în Suedia, ea licenţiată în arte plastice, el, viitor inginer în robotică, s-au cununat religios în oraşul copilăriei lor. În numai cinci zile, singuri-singurei, şi-au organizat o nuntă tradiţională românească. Atât ei, cât şi nuntaşii, au purtat costume populare româneşti.
Andreea şi Philippe s-au cunoscut cu 10 ani în urmă, la Colegiul Naţional Vlaicu Vodă în Curtea de Argeş, însă doar se salutau atunci când treceau pe singurul bulevard din Curtea de Argeş.
„Vieţile noastre au fost pline de experienţe diferite şi separate până în toamna lui 2015, când eu mă aflam la New York (fiind studentă la acel moment am participat la programul Work and Travel) am văzut o postare pe Facebook care mi-a atras atenţia şi un simţ mi-a spus să aflu mai multe informaţii despre băiatul din acel video care se juca cu ceva tehnologie nouă. Aşa a început conversaţia noastră care a durat multe ore (nici diferenţa de fus orar – 6 ore între America şi Suedia – şi nici faptul că Philippe avea a doua zi examen – fiind deja student – nu ne-au putut opri, descoperind că avem atât de multe lucruri să ne spunem). Acesta a fost al doilea nostru început, practic. Eu mai avem un an de licenţă, aşa că, după ce m-am întors acasă, au urmat multe zboruri Suedia-România (şi invers) până când în vara următoare mi-am făcut bagajele şi am pornit-o şi eu sper Nord”, povesteşte, pentru Adevărul, Andreea Strineholm.
Pe 9 decembrie 2016 s-au căsătorit în Suedia, dar pentru că rudele şi prietenii din ţară nu au putut participa la eveniment, au decis să organizeze şi o nuntă românească, la Curtea de Argeş, unde vreo 350 de persoane au jucat la fericitul eveniment.
„După ce am făcut schiţele pentru ţinutele noastre, prima piesă pe care am găsit-o a fost vesta domnului primar din Topoloveni, Gheorghiţă Boţârcă. Am aflat că este o piesă de colecţie cu multă istorie în spate şi ne-a încântat ideea ca Philippe să poarte o vestă de haiduc la nuntă. Au urmat iile (…).Ia mea poartă numele Regală, iar cea a lui Philippe a fost cusută în premieră pentru noi după un model din zona Vrancei. Fusta mea, căreia i-am ales culoarea albă în ultima săptămână (în planuri era burgundy), a fost cusută vineri, înainte de nuntă, în regim de urgenţă de către doamna Lenuţa din Curtea de Argeş, după schiţele mele. Ţinuta mea a fost completată cu tenişi şi o coroniţă de flori, iar a lui Philippe de pantaloni negri şi brâu roşu din colecţia familiei (de la tata), şi în picioare ghete lejere, ca un adevărat haiduc. (…) Ne-am folosit toate abilităţile de a crea imagini şi obiecţele, şi am mers destul de mult în zona DIY. Spre exemplu invitaţiile au fost făcute integral de noi, de la concept şi graphic design până la printare şi adăugarea detaliilor precum florile de nu-mă-uita (culese de noi de pe câmp) şi ceara de sigiliu. Ne-a luat ceva mai mult timp decât dacă am fi comandat invitaţii clasice, dar fiecare a fost unicată şi cu siguranţă a meritat din plin.” povesteşte Andreea, pentru Adevărul.