Și în 2018 ești așteptat într-o ogradă caldă, primitoare și frumoasă în care te întalnești cu muzici bune, mâncăruri gătite molcom la ceaune, pe plaite și în cuptoarele meșteșugite din cărămizile arse de mâinile strămoșilor; butoaie atent meșteşugite de urmașii Dogarilor argeșeni; vinurile limpezi și licoroase de pe dealurile argeșene ce se odihnesc trase în butoaie de stejar în crama casei; cu copii care se joacă pe ulițe și dealuri în timp ce muzica se împrietenește cu satul.
Pentru ediția din 2018 ce va avea loc, la Merișani, în data de 8 septembrie, sunt puse la dispoziție 400 de locuri (bilete) pentru prietenii Ogrăzii, după cum urmează:
PRE SALE – până la 15 Iunie
o “FONTĂ”– 125 lei
o “ALAMĂ”– 145 lei
o “CUPRU” – 175 lei
– în perioada 16 Iunie – 31 august, în limita disponibilității
o– “FONTĂ” – 150 lei
o– “ALAMĂ” – 170 lei
o– “CUPRU” – 200 lei
08 septembrie 2018, la eveniment, în limita disponibilității – “FONTĂ” – 180 lei // “ALAMĂ” – 200 lei.
Bilete pe IaBilet.ro – https://goo.gl/uRxWtR
Copiii sub 12 ani însoțiți de un adult plătitor de bilet, au acces gratuit. Taxele de acces implică acces liber la conferinţă și la resursele puse la dispoziție: mâncare, băutură, concerte, activități, cazare și campare.
Capacitatea evenimentului este de 400 de persoane, şi numărul de bilete la fel: 200 bilete “FONTĂ” (fără cazare sau campare), 100 bilete “ALAMĂ” (cu campare) si 100 bilete “CUPRU” (cu cazare la gazde, în familii).
Despre Momente de Ogradă
Momente de Ogradă nu este doar o conferință după chipul și asemănarea unui festival, ci mai ales un proiect care reînsuflețește ulițele copilăriei și susține comunitatea locală. Locurile de cazare și campare, voluntarii, ingredientele cu care sunt pregătite minunatele bucate la ceaune, spațiul pus la dispoziția producătorilor din Merișani sunt un proces complex prin care este implicată comunitatea locală.
Evenimentul va include Gala Responsabilității Comunitare (Gala Premiilor APT – Asociaţia Partener pentru Tine) ce premiază persoane și instituții care s-au remarcat în comunitatea locală, prin activitatea personală sau instituțională, devenind surse de inspirație pentru ceilalți.
Regula, și unul dintre farmecele evenimentului este dată de faptul că trupele nu doar încântă muzical, ci desfată culinar publicul cu bucate special alese de către acestea și puse în scenele ceaunelor, sub coordonarea povestitorilor culinari gazdă (Maria, Nadia, Sorina, Looch Lars, Simona, Cezara).
Lansări de carte, gale de premii, proiectie de film documentar, ateliere de gătit, de pictură, de împletituri din răchită și frământat aluaturi sunt activități ce întregesc experiența unei zile pline în Ogradă.
,,Ideea de bază (din punct de vedere muzical) de la care a plecat construcţia eveniment a fost cam aceasta şi aceata a rămas şi va rămâne: aducem în scenă un singur headliner şi sprijinim fenomenul aducând în scena trupe faine din noul val, să le sprijinim, să se facă cunoscute şi prin intermediul nostru. Să le punem şi noi o cărămidă şi să le dăm un stimul în dezvoltarea carierei.
Onoraţi şi încântaţi să va facem cunoştinţă cu puştanii de la Rana. Prima trupă argeşeană şi de colegiu (Colegiul National "Ion C. Bratianu", Pitesti – Arges) care va urca pe scena din ogradă. Bine aţi venit pe la noi! Să ne în-cântaţi şi să vă bucuraţi. Şi mai ales: să creşteţi molcom, pas cu pas dar, temeinic. Pe la noi prin curte şi ca şi headlineri să reveniţi… la drum de seară." scriu organizatorii.
Despre Rana
Rana este un trio argeșean de rock alternativ care a văzut lumina lumii în toamna anului 2016, format din Bogdan Tănăsescu (chitară și voce), Andrei Bogdan Bulf (chitară bass) și Sebastian Iordache (tobe). A deschis trupe precum Grimus sau Implant pentru Refuz, activând și in alte județe față de cel natal. Formația a lansat 2 single-uri "Lumea lor" și "Departe", acestea făcând parte dintr-un viitor EP care va apărea în anul 2019. Versurile formației sunt în mare parte de dragoste, abordând uneori și teme sociale.