Fie ca este vorba de stilul vestimentar, de o coafura in tendinte, de un machiaj impecabil sau de un bronz placut, doamnele si domnisoarele vor sa arate perfect. Dupa ce toata vara reprezentantele sexului frumos si-au putut rasfata pielea la soare, in anotimpul rece au trecut la bronzul de iarna realizat in saloanele de infrumusetare. Ce avantaje, dar si ce dezavantaje poate avea bronzarea la solar, aflam de la Ioana Alexandrescu, proprietara salonului ,,Picasso”.
1,6 lei pentru un minut la solar
Pentru a se mentine frumoase si iarna, femeile recurg la metode artificiale de a se bronza, cum ar fi bronzarea la solar. Si nu putine sunt femeile care apeleaza la aceasta metoda alternativa de bronzare. Am aflat de la Ioana Alexandrescu, ca la salonul sau vin pentru bronzare artificiala cel putin zece femei pe zi. Insa, nu doar doamnele si domnisoarele isi doresc sa arate bine, ci si domnii, ce e drept, intr-un numar mult mai redus. Pentru cele care doriti sa va mentineti bronzul de vara intens, mergand la solar in aceasta perioada, d-na Alexandrescu va da cateva detalii referitoare la pasii pe care trebuie sa-i urmati in dobandirea unui bronz frumos si sanatos. Fie ca este vorba de un solar traditional sau de unul de ultima generatie, durata unei sedinte va fi relativ aceeasi, indiferent ca sunteti la prima sedinta sau la ultima. Un bronz ideal se poate realiza in patru-cinci sedinte, in functie de tipul de piele al fiecarei persoane. Prima sedinta va dura sase minute, iar ultima nu mai mult de 26 de minute. Minutul la solar costa 1,6 lei.
,,La salonul meu vin pentru a se bronza la solar mult mai putine persoane decat primavara, insa suficient de multe pentru aceasta perioada. In general vin femei tinere si barbati”, a spus d-na Alexandrescu.
Inainte de a merge la solar, consultati medicul!
Inainte de a merge la solar discutati cu medicul. Desi, in principiu, bronzul asigurat de solar este la fel cu cel produs de soare, expunerea indelungata la raze UV nu este benefica pielii. Daca aveti o reactie alergica la piele de la soare este bine sa nu utilizati deloc solarul, sau cel putin nu inainte de a consulta un specialist. Daca sunteti in regula, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti atunci cand mergeti la solar este sa va determinati tipul de piele cu ajutorul tabelului cu tipurile de piele din cartea tehnica unde este mentionat timpul de bronzare recomandat. Chiar daca va doriti un bronz intens intr-un timp cat mai scurt , renuntati imediat la idee daca nu vreti sa suferiti mai tarziu si mai ales daca sunteti si o fana a acestui tip de bronzare. Pentru cei sub 16 ani nu este recomandat sa foloseasca solarul, iar o femeie insarcinata va sta mai putin timp la solar daca are o sensibilitate excesiva. Razele UV nu sunt periculoase pentru fat, dar pentru orice eventualitate este bine sa se consulte medicul.