Filarmonica Pitești organizează joi, 11 februarie, de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, primul concert vocal-simfonic cu spectatori, având acces 30% din public, conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală. Evenimentul poate fi urmărit și on-line, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești: https://www.facebook.com/pitestifilarmonica.
Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Constantin Grigore, participă, în premieră, ca solistă, soprana Irina Baianț. În program: Johann Strauss Jr. – Uvertura la O noapte la Venezia și Uvertura la Voievodul țiganilor, Eugeniu Doga – Vals din filmul My Sweet and Tender Beast și Pasăre cu pene albastre, Frederick Loewe – Uvertura la My Fair Lady și I could have danced din My Fair Lady, Pietro Mascagni – Intermezzo din Cavalleria rusticana, George Grigoriu – Muzica e viața mea, arie din opereta Valurile Dunării, George Bizet – Suita Carmen nr. 1 (selecțiuni), George Bizet – Habanera – L'amour est un oiseau rebelle, din Carmen și Rolf Undsæt Løvland – You raise me up.
După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia. A susţinut concerte cu orchestre studenţeşti ale U.N.M.B., dar şi ale formaţiilor muzicale de gen: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti, Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova, Filarmonica din Kielce şi Orchestra de cameră R-20 din Weoclaw, ambele din Polonia. În 2009, a dirijat Bucharest Symphonic Pops, la concertul susţinut, la Bucureşti, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, de Al Bano şi Montserrat Caballe, iar în 2014 susține un turneu de concerte în Coreea de Sud, la pupitrul orchestrei Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Din 2009 este invitat să susțină concerte la fiecare ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”. În prezent, Constantin Grigore este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. A mai dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.
Cea mai prolifică tânără soprană a momentului, Irina Baianț interpretează mai multe genuri muzicale: pop-opera, musical, operetă, operă, bucurându-se de succes atât în țară, cât și peste hotare. În 2007 câștigă concursul internațional „Hariclea Darclée”. Din 2013, este invitata specială a marelui compozitor Vladimir Cosma, concertând în toate spectacolele sale, la Lille, Lyon, Rouen, Geneva, Paris, Moscova, la Kremlin, în prezența extraordinară a președintelui Rusiei, Vladimir Putin. A interpretat rolul principal în „Fantoma de la operă” și „My Fair Lady”, spectacole puse în scenă la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. Artist versatil, cu un vast repertoriu liric, soprana Irina Baianț a concertat cu orchestrele din Hamburg, Marsilia, Seul și a susținut recitaluri cu prilejul vizitei oficiale la București a prințesei Stéphanie de Monaco și a câștigării Turneului de la Wimbledon (2019) de către Simona Halep (ceremonia de primire a marii campioane). De asemenea, a fost invitată de marea soprană Mariana Nicolescu în numeroase proiecte.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet fiind 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente fiecărei categorii.