HP, 3M si UC Santa Cruz au colaborat pentru realizarea unui proiect remarcabil. In loc sa foloseasca hartie obisnuita, neteda pentru imprimarea fotografiilor, cercetatorii companiilor mentionate au creat un nou tip de hartie cu micro-geometrie spectaculoasa.
Pentru ochiul omenesc, noua hartie arata la fel ca cea clasica, dar suprafata ei este de fapt acoperita de mii de dealuri si vai microscopice. Aceste mici forme pot fi imprimate cu cerneala pentru a controla modul in care lumina este refletata din diferite unghiuri sub care este pozitionata imaginea. Rezultatul este acela ca obiectul dintr-o fotografie va reflecta lumina intocmai asa cum ar face-o obiectul in realitate. In mod evident, tehnologia mai are cateva modalitati de a functiona.
Deocamdata, punctele nu pot fi reduse sub o anumita dimensiune, ceea ce ofera imaginilor un aspect oarecum pixelizat si, de asemenea, se poate folosi momentan numai cerneala neagra pentru tiparire. Inventatorii tehnologiei considera totate acest piedici rezolvabile si ca e o chestiune ce tine strict de rafinarea tehnicilor de productie.
Sursa:Gizmodo