1. Niciodata pe stomacul gol!
Consumarea ceaiului pe stomacul gol, mai ales daca ceaiul este foarte fierbinte sau foarte rece, poate schimba temperatura in stomacul si splina dvs, fiind posibile astfel efecte adverse nedorite.
2. Nu consumati ceaiuri inainte mesei!
Ceaiul inainte de masa va poate reduce apetitul si ingreuna digestia, deci nu consumati ceaiuri cu cel putin 30 minute inainte de masa.
3. Nu consumati ceaiuri prea puternice!
Ceaiurile foarte puternice, cu un continut mare de cofeina si tanin, va poate afecta negativ provocandu-va insomnii si migrene.
4. Nu fierbeti ceaiul prea mult timp!
Atunci cand fierbeti prea mult ceaiul, uleiurile continute de ceai intra in procesul de oxidare, reducand din aroma si efectele terapeutice si se pot pierde multe vitamine continute de ceai.
5. Nu consumati ceai pentru a va ajuta sa inghititi medicamente!
Cele mai multe ceaiuri au continut ridicat de tanin care efecteaza in mod negativ digerarea medicamentului.
6. Nu consumati decat ceai proaspat facut!
Nu consumati ceaiul de pe o zi pe alta . Ceaiul facut cu o zi in urma isi pierde valoarea nutritiva si beneficile pe care le aduce sanatatii, devenind chiar mediul propice de dezvoltare a unor bacterii. Ceaiul “invechit” se poate folosi pentru tratamente externe.