2,4K
Dieta joaca un rol esentia si asupra capacitatii de memorare, este de parere dr. Mike Moreno, autorul cartii ,,The 17 Day Diet: A Doctor’s Plan Designed for Rapid Results’’.
Specialistul a realizat o lista cu alimentele care imbunatatesc memoria si capacitatea de concentrare. Carnea de vita este bogata in fier, mineral responsabil pentru imbunatatirea memoriei, cresterea vigilentei si a atentiei. Acest aliment este recomandat mai ales in perioadele dinaintea unui examen sau a predarii unui proiect.
Sfecla contine fenilalanina, un aminoacid care ajuta transmiterea informatiilor de la o celula la alta a creierului. Afinele sunt o sursa excelenta de antioxidanti si compusi care protejeaza celulele creierului de toxine. In plus, antioxidantilor flavonoizi din aceste fructe interactioneaza cu celulele nervoase, crescand capaciatea de comunicare intre ele si stimuland regenerarea neuronilor.
Broccoli au un continut ridicat de magneziu, mineral care imbunatateste capacitatea de memorare. Morcovii sunt bogati in beta-caroten si luteloina, antioxidanti care reduc considerabil inflamatiile creierului si deficitele de memorie provocate odata cu inaintarea in varsta.
Pestele si uleiul de peste nu trebuie sa lipseasca din dieta elevilor, studentilor sau a persoanelor care urmeaza sa sustina un proiect.
Oul este un alt aliat al memoriei, in special galbenusul, care este bogat in vitamina B, unul dintre nutrientii esentiali pentru sanatatea creierului.
Spanacul contine multe substante anti-inflamatoare si antioxidanti care incetinesc imbatranirea creierului si ajuta memoria.
Nucile sunt indicate in tratarea problemelor de memorie, deoarece contin fenilalanina, un aminoacid esential pentru om.
Citricele hranesc creierul – aceste fructe sunt recunoscute pentru aportul lor bogat in vitamina C, carotenoide si alti compusi benefici organismului. O salata de citrice, imbogatita cu 100 g grau incoltit, contine vitamine, aminoacizi si minerale ce hranesc creierul.