Potrivit medicilor, cafeaua "la 1 leu", "3 in 1" sau capsulele pentru espressor sunt produse pline de "E-uri". Aceste sortimente de ,,cafea” contin aceleasi chimicale din care se fac ingrasamintele chimice sau hartia, scrie evz.ro.
Substantele cu pricina indeplinesc tot felul de functii: unele lucreaza la gust, altele dau consistenta, tinand loc de frisca si lapte, altele omogenizeaza grasimea pentru aspect.
Specialistii avertizeaza ca organismul nu este pregatit sa digere avalansa de chimicale, prin urmare face eforturi uriase care duc in timp la o alterare a ficatului si a rinchiilor, sau la o scadere a imunitatii. Acestia ne sfatuiesc sa cumparam cafea boabe, pe care sa o macinam acasa.
Iata ce contine un pliculet de "Nescafe 2 in 1 Creamer”: pudra pentru cafea, sirop de glucoza, ulei vegetal hidrogenat, corectori de aciditate (fosfat dipotasic, trifosfat pentasodic, polifosfat de sodiu, citrat trisodic), proteina de lapte (1,9%), emulgatori (mono si digliceride ale acizilor grasi, esteri mono si diacetil tartrici ai mono si digliceridelor cu acizi grasi), anti aglomerant (dioxid de siliciu, sare), cafea instant (17%) si sare iodata. Continutul rezultat are 48 de calorii.