Datorita unui nou studiu persoanele care consuma cel putin doua felii de branza pe zi au un risc cu 12% mai scazut de a suferi de diabet zaharat de tip 2. Cercetatorii au descoperit ca datorita procesului prin care este obtinuta, branza declanseaza o reactie care protejeaza organismul impotriva diabetului.
Vitamina D, calciul si magneziul din compozitia lactatelor au si ele un rol important in prevenirea acestei afectiuni. Rezultatele unui studiu arata ca persoanele care au mancat cel putin 55 de grame de branza pe zi, au fost cu 12% mai putin predispusi de a dezvolta diabet de tipul 2. Dr. Iain Frame, director si cercetator la centrul Diabetes UK a declarat:”Noi recomandam o dieta sanatoasa, echilibrata, saraca in sare si grasimi, dar bogata in fructe si legume.
Acest studiu demonstreaza ca nu exista niciun motiv ca oamenii sa creada ca ar trebui sa elimine produsele lactate din alimentatia lor”. Un risc scazut s-a inregistrat si in cazul celor care au consumat 55 de grame de iaurt pe zi.
Sursa:Daily Mail