Cred că aţi auzit multe persoane: ţin dietă, abia dacă mănând câte ceva, şi tot nu slăbesc sau, şi mai rău, mă îngraş. Probabil că respectivele persoane fac parte din categoria celor care mănâncă ciocolată sau fast food pe furiş… Altfel, corpul funcţionează matematic: îi dai mai puţine calorii decât consumă, atunci apelează la excedentul de kilograme, iar tu începi să scazi în greutate. Şi dacă mai vine şi momentul acela în care nu te mai suporţi şi ai vrea să arunci un morman de vreo 10 kilograme de slană, atunci optezi pentru o dietă ceva mai strictă, care să-ţi educe poftele şi să dea randament pe termen scurt.
Una dintre dietele minune care îţi garantează pierderea a 10 kilograme în 14 zile este dieta pe bază de ouă. Un singur lucru este important: să ai o stare bună de sănătate! Şi-ar mai fi ceva: multă voinţă, dar… ce sunt două săptămâni dacă te gândeşti că la capătul lor, măcar 8 kilograme tot vei fi dat jos.
Important este ca, odată ce s-a terminat perioada în care ţii această dietă, să nu revii la proastele obiceiuri!
Dieta cu ouă fierte: meniu pe două săptămâni
Prima săptămână
Luni: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală (sau orice fruct citric), prânz – 2 cartofi dulci fierţi sau copţi şi 2 mere, cină – un bol cu salată de legume şi pui.
Marţi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – un bol cu salată de legume verzi şi pui, cină – o salată de legume, o portocală şi 2 ouă fierte.
Miercuri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – o felie de brânză cu conţinut redus de grăsime, o roşie şi un cartof dulce fiert sau copt, cină – o salată de legume cu pui.
Joi: mic dejun – 2 ou[ fierte şi o portocală, prânz – un fruct la alegere, cină – o salată de legume cu pui făcut la abur.
Vineri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – o porţie de legume la abur şi 2 ouă fierte, cină – o slată cu peşte la grătar.
Sâmbătă: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – un fruc la alegere, cină – legume şi pui făcute la abur.
Duminică: mic dejun – 2 ouă şi o portocală, prânz – salată de roşii, legume şi pui făcute la abur, cină – legume la abur.
Săptămâna a doua
Luni: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu pui la grătar sau la abur, cină – o portocală, salată de legume şi 2 ouă fierte.
Marţi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – 2 ouă fierte cu legume făcute la abur, cină – salată de legume cu peşte la grătar.
Miercuri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu pui, cină – o portocală, salată de legume, 2 ouă fierte.
Joi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – legume la abur, o felie de brânză cu conşinut redus de grăsime şi 2 ouă fierte, cină – salată de legume cu pui.
Vineri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu sardine, cină – salată de legume cu 2 ouă fierte.
Sâmbătă: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu pui, cină – un fruct la alegere.
Duminică: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – legume şi pui făcute la abur, cină – legume şi pui la abur.
Baftă!