2,3K
Ati fi surprinsi sa auziti ca rasa umana devine din ce in ce mai putin dotata din punct de vedere intelectual? In ciuda progreselor noastre din ultimele zeci sau chiar sute de ani, unii experti in acest domeniu cred ca omenirea incepe sa-si piarda capacitatile cognitive si devine mai instabila emotional. Un cercetator si genetician de la Universitatea din Stanford, Dr. Gerald Crabtree, este de parere ca declinul nostru intelectual are ca sursa principala mutatiile genetice negative, dar inteligenta umana este afectata si din alte motive.
Potrivit lui Crabtree, functiile noastre cognitive si emotionale sunt alimentate si determinate de efortul combinat a mii de gene. In cazul in care s-a produs o mutatie in oricare dintre aceste gene, fapt destul de probabil, atunci inteligenta sau stabilitatea emotionala pot fi afectate negativ.
„As paria ca daca un cetatean din Atena anilor 1000 i.Hr. ar aparea dintr-o data in mijlocul nostru, ar fi una dintre cele mai stralucitoare si intelectuale prezente printre colegii si tovarasii nostri, avand o memorie buna, o gama larga de idei, o viziune clara asupra problemelor importante. In plus, as dori sa cred ca el sau ea se numara printre cele mai stabile persoane din punct de vedere emotional, dintre colegii si prietenii nostri.”, incepe geneticianul in articolul sau din revista stiintifica „Trends in Genetics”– Tendinte in Genetica. Mai mult decat atat, geneticianul explica faptul ca oamenii cu anumite mutatii genetice adverse sunt predispuse mai mult ca niciodata sa traiasca printre cei mai puternici.
Teoria lui Darwin, cea a „supravietuirii celui mai puternic”, este mai putin aplicabila in societatea din zilele noastre, prin urmare, cei cu gene bune nu vor putea domina societatea asa cum ar fi putut sa o faca in trecut. Are oare aceasta ipoteza vreun merit? Sunt genele intr-adevar principalul motiv pentru declinul cognitiv al rasei umane? In cazul in care oamenii sunt lipsiti de inteligenta mai mult decat inainte, este foarte important sa aflam si alte posibile cauze ale acestui declin. Sa aruncam o privire la modul in care sistemul nostru alimentar influenteaza aceste schimbari. Este trist, dar adevarat: sistemul alimentar din zilele noastre contribuie la scaderea inteligentei umane.
Consumul de apa cu fluor scade nivelul IQ-ului dumneavoastra !
Cercetatorii de la Harvard au descoperit ca o substanta agresiva din apa cu care se alimenteaza populatia, fluorul, determina scaderea IQ-ului si „amutirea” intelectuala a populatiei. Cercetatorii, care si-au publicat descoperirile in revista Environmental Health Perspectives, o revista medicala a Guvernului Federal, provenind de la Institutul National de Mediu al Stiintelor medicale din S.U.A, au concluzionat: „rezultatele noastre se sprijina pe posibilitatea unor efecte adverse ele expunerilor de fluor in dezvoltarea neuronala a copiilor.”
„In acest studiu, am gasit o legatura semnificativa privind relatia dintre nivelul de fluor din ser si IQ-ul copiilor…Este al 24-lea studiu care a luat in considerare aceasta asociere.”
Un avocat, pe nume Paul Beeber, Presedintele NYSCOF,( New York State Coalition Opposed to Fluoridation), descrie cercetarea, spunand: „Este lipsit de sens sa ne supunem copiii la acest experiment de flourizare, doar pentru a satisface agenda politica a grupurilor de interese. Chiar daca este bine cunoscut faptul ca fluorizarea reduce cariile, este oare mai importanta sanatatea dentara decat cea a creierului? Este timpul sa lasam deoparte politica si sa oprim fluorizarea artificiala de peste tot.”
Pesticidele diminueaza nivelul de inteligenta umana!
Un studiu publicat in „Procedurile Academiei Nationale de Stiinte” a constatat ca pesticidele, care fac ravagii in alimentatie, creeaza schimbari durabile in structura generala a creierului, modificari ce au fost legate de scaderea nivelului de inteligenta si au dus la scaderea functiilor cognitive. Mai exact, cercatatorii au constatat faptul ca un pesticid cunoscut sub numele de „clorpirifos”(CPF), a dus la „anomalii semnificative”. Mai mult decat atat, impactul negativ a aparut chiar si la niveluri scazute de expunere.
Virginia Rauh, profesoara la Scoala de Sanatate Publica Mailman, a concluzionat: „Expunerea la substante toxice in aceasta perioada critica poate avea efecte de amploare asupra dezvoltarii creierului si asupra functionarii comportamentale.”
Alimentele procesate, siropul de porumb cu grad inalt de fructoza creeaza oameni „slab dotati din punct de vedere intelectual” !
Urmarind 14 000 de copii, cercetatorii britanici au descoperit legatura dintre alimentele procesate si IQ-ul redus. Dupa inregistrarea dietei copiilor si analizarea chestionarelor depuse de catre parinti, cercetatorii au descoperit ca, in cazul in care copiii incep o dieta cu alimente procesate de la varsta de 3 ani, declinul IQ-ului ar fi vizibil in urmatorii 5 ani.
Studiile arata ca incepand cu varsta de 8 ani, copii au suferit un declin al IQ-ului. Pe de alta parte, copiii care au avut o alimentatie bogata in nutrienti,incluzand fructe si legume, au o crestere a IQ-ului vizibila in 3 ani.
Alimentele considerate de catre cercetatori drept „bogate in nutrienti” au fost considerate in mod conventional fructele si legumele. Interesant este faptul ca un ingredient special si omniprezent in alimentatele procesate si bauturile dulci de pe intregul glob pamantesc-siropul de porumb cu nivel maxim de fructoza-a fost legat de nivelul redus al IQ-ului. Cercetatorii UCLA(The University of California, Los Angeles), care vorbesc despre aceste descoperiri, au constatat ca HFCS(siropul de porumb cu nivel inalt de fructoza) poate deteriora functiile cerebrale, poate sabota invatarea si memoria. Acestia merg si mai departe si afirma ca aceasta substanta te poate transforma efectiv intr-un om „prost”.
Mutatile genetice ar putea avea de-a face cu declinul inteligentei umane, dar haideti sa ne oprim sa ne gandim pentru moment la ceea ce facem cu noi insine, si sa punem accentul pe acest declin general al inteligentei, care este mai proeminent pe zi ce trece!
sursa: http://naturalsociety.com
traducere si adaptare: Onitescu Luiza