Boala cu transmitere sexuala, gonoreea imbolnaveste anual milioane de persoane care ignora importanta protejarii in timpul actului sexual. Ultimele statistici la nivel mondial arata ca gonoreea a devenit tot mai rezistenta la medicamentatie si se speculeaza chiar ca boala ar putea deveni in curand una fara leac. Gonoreea este o infectie bacteriana care poate provoca inflamatii grave ce pot duce la infertilitate, complicatii in timpul sarcinii care ar putea afecta fatul si, mai rau, i-ar putea provoca decesul.Bebelusii nascuti de femei care au contractat aceasta infectie au cu 50% mai multe riscuri sa sufere de infectii oculare, care pot duce la orbire.
Dupa ce au efectuat studii amanuntite, oamenii de stiinta americani de la Agentia de Sanatate ONU au descoperit ca bacteria devine tot mai rezistenta la tratamentele cu antibiotice.
Manjula-Lusti, doctor in cadrul departamentului de cercetare a bolilor cu transmitere sexuala, a tratat infectia gonococica cu cefalosporine, ultima generatie de antibiotice.
„In doar cativa ani, bacteria va deveni rezistenta la orice tip de tratament disponibil“, atentioneaza Manjula-Lusti si recomanda efectuarea de noi cercetari in domeniu, pentru gasirea unui tratament eficient care sa combata boala.
Descoperirea penicilinei a constituit o adevarata revolutie in tratamentul gonoreei, dar in timp bacteria a devenit tot mai rezistenta si aproape imposibil de tratat complet.