Nutritionistii sustin ca alimentatia celor mici este la fel de bogata in chimicale de sinteza precum cea a adultilor, iar acest lucru creste riscul de obezitatii si al bolilor cronice. Organismul are propriile mecanisme de realizare a proceselor de detoxifiere, insa eliminarea rezidurilor se poate face in mod natural numai in conditiile in care alimentatia se bazeaza pe un consum crescut de fructe si de legume bogate in fibre, care maresc peristaltismul intestinal.
In plus, alimentatia trebuie insotita de un consum ridicat de lichide, un litru de apa pe zi in cazul copiilor si mai ales miscare, care stimuleaza circulatia sangvina, grabind astfel detoxifierea. Din pacate, alimentatia copiilor este departe de cea ideala. Majoritatea produselor destinate copiilor sunt bogate in zahar, aditivi alimentari si in arome care le dau un gust placut.
In plus, unele dintre ele sunt insotite de diferite cadouri care sa-i determine pe copii sa le prefere. Cel mai mare pericol il constituie obezitatea, urmata de diabet si de cresterea nivelului colesterolului. Parintii sunt principalii vinovati de alimentatia dezechilibrata a copiilor, insa tot ei pot schimba aceste obiceiuri nocive. Primul pas este introducerea in alimentatie a cinci portii de fructe si de legume zilnic, necesare in procesul de detoxifiere. Se recomanda fructele si legumelor de sezon si suplimentarea alimentatiei cu diverse produse de stimulare a detoxifierii.