Oamenii de stiinta recomanda pestele gras, deoarece daca este consumat cu regularitate acesta te poate feri de riscul de a face cancer de prostata. Studiul cercetatorilor americani arata ca cei care mananca peste gras, cum ar fi somonul, sardelele sau macroul, care au in compozitie un nivel ridicat de acizi grasi omega-3, sunt cu pana la 40% mai putin expusi riscului de a suferi de cancer de prostata.
Barbatii trecuti de varsta de 50 de ani au mai multe riscuri de a dezvolta o tumoare, de aceea oamenii de stiinta recomanda un consum regulat de peste gras, care poate scadea semnificativ posibilitatea de aparitie a cancerului de prostata. Un studiu arata ca pacientii care au mancat peste gras au fost protejati cu 34 pana la 40% mai mult de riscul mortii din cauza tumorii maligne. La experiment au participat 525 de oameni, cu varsta medie de 70 de ani, care s-au inscris in studiu in anul 1989. Rezultatele arata ca pana anul trecut, 222 dintre ei au murit din cauza cancerului de prostata si 268 din alte cauze.
Sursa:Daily Mail