Este un lucru stiut ca intre frati exista sustinere si dragoste, dar si certuri, competitie, dezacord si rivalitate. Tu, ca parinte, trebuie sa faci tot ce poti pentru a incuraja afectiunea si respectul dintre ei. O solutie buna pentru a preveni inca de la inceput tensiunile este sa pregatesti din timp terenul pentru venirea pe lume a unui fratior. Copilul mai mare trebuie sa stie ca familia voastra se va mari, iar copilul trebuie implicat in pregatirile pe care le presupune venirea pe lume a noului membru al familiei.
De la bun inceput, copilul trebuie sa stie ca, intr-o prima etapa, bebelusul va avea nevoie de mai multa ingrijire si atentie din partea voastra, dar ca asta nu inseamna mai putina iubire ramasa pentru el. O solutie buna pentru a preveni inca de la inceput tensiunile este sa pregatesti din timp terenul pentru venirea pe lume a unui fratior. Copilul mai mare trebuie sa stie ca familia voastra se va mari, iar copilul trebuie implicat in pregatirile pe care le presupune venirea pe lume a noului membru al familiei. De la bun inceput, copilul trebuie sa stie ca, intr-o prima etapa, bebelusul va avea nevoie de mai multa ingrijire si atentie din partea voastra, dar ca asta nu inseamna mai putina iubire ramasa pentru el.
Specialistii recomanda ca, in niciun caz sa nu reprosezi copilului mai slab pregatit ca nu este la fel de bun ca fratele lui. Din contra, ar trebui sa il rogi pe cel mai priceput sa il ajute si pe celalalt astfel incat niciunul dintre copii sa nu se simta inferior. -Pentru ca tu esti mai bun la matematica, te rog sa-l ajuti si pe fratele tau la teme- sau -Daca tu ai terminat de aranjat jucariile, ajuta-l si pe fratele tau si apoi puteti iesi afara- sunt cateva exemple despre care specialistii psihologi spun ca functioneaza mult mai bine decat reprosurile in astfel de situatii.