Isteria cu vaccinurile nu este una limitată doar de graniţele României. La nivel mondiat există puncte de vedere extrem de radicale atât pro, cât şi contra. La nivel mondial există informare şi dezinformare pe această temă, şi de o parte, şi de alta a baricadei.
În România, însă, chestiunea este cu atât mai delicată cu cât încrederea în autorităţile care recomandă cu toată deschiderea vaccinările obligatorii este extrem de scăzută. Poate şi unde medicii care-l recomandă sunt aceiaşi cu cei care primesc bani buni şi excursii în destinaţii costisitoare financiar de la marile companii de medicamente. Sau unde autorităţile de la nivel de minister, care avizează vaccinurile, pot fi lejer clienţi ai DNA.
Ce-i de făcut în acest caz? În America, unde există puternice curente anti-vaccinare, dar şi pro-vaccinare obligatorie, s-a lansat următoarea propunere în dezbatere publică: medicii care recomandă şi doresc vaccinarea obligatorie trebuie să semneze un formular în care aceştia garantează faptul că vaccinurile făcute copiilor sunt sigure. În acest sens, s-a întocmit şi un model de formular, care arată cam aşa:
Garanție de medic privind siguranţa vaccinării
Eu (numele medicului, gradul) ….. sunt medic rezident / specialist / primar în …… Specialitatea mea medicală este …… Am o înțelegere aprofundată a riscurilor și beneficiilor tuturor medicamentelor pe care le prescriu sau le administrez pacienților mei.
În cazul lui (numele pacientului) ……, vârsta ………, pe care l-am examinat, cred că există anumiți factori de risc care justifică vaccinurile recomandate. Iată o listă de factori de risc și vaccinuri care îl vor proteja pe pacient:
Factor de risc / Vaccin ………..
Factor de risc / Vaccin ………..
Factor de risc / Vaccin ………..
Factor de risc / Vaccin ………..
Factor de risc / Vaccin ………..Sunt conștient de faptul că vaccinurile pot conține în mod obişnuit mai multe dintre următoarele ingrediente:
* Hidroxid de aluminiu;
* Fosfat de aluminiu;
* Sulfat de amoniu;
* Amfotericina B;
* Țesuturi animale: sânge de porc, sânge de cal, creier de iepure etc;
* Embrion de pui, ouă de găină, ouă de rață;
* Betapropiolactone;
* Formaldehidă;
* Formol;
* Gelatină;
* Glicerol;
* Celule diploide umane (provenind din țesutul fetal uman avortat);
* Thimerosal de mercur;
* Glutamat monosodic;
* Neomicină;
* Sulfat de neomicină;
* Fenoxietanol (antigel);
* Difosfat de potasiu;
* Monofosfat de potasiu;
* Polimixină B;
* Polisorbat 20;
* Polisorbat 80;
* Proteine MRC5 reziduale;
* Sorbitol;
* Tributilfosfat etc.,și, prin prezenta, garantez că ingrediente posibile sunt sigure pentru injectarea în corpul pacientului meu. Am citit rapoartele care spun că Thimerosalul ar provoca grave leziuni neurologice și imunologice, și consider că acestea nu sunt credibile. De asemenea, garantez că vaccinurile pe care pacientul meu le va face nu conțin impurități dăunătoare.
Opinia mea profesională este aceea că vaccinurile …………. sunt sigure pentru administrare la un copil cu vârsta mai mică de 5 ani. Emit această garanţie profesională pentru siguranţa vaccinurilor recomandate, pentru …… (numele pacientului) şi îmi asum responsabilitatea.
Data………….. Semnătura medic….
Notar public”
Dacă vaccinurile sunt într-adevăr atât de sigure, nu văd de ce o astfel de garanţie nu ar fi oferită cu toată responsabilitatea de care medicii şi autorităţile ne asigură (doar din gură). Pentru că, în definitiv, noi le dăm pe mână ceea ce avem mai de preţ: copiii noştri.