Se presupune ca o persoana obisnuita isi petrece mai mult de 200.000 de ore din viata dormind. Cum ar fi sa putem folosi tot acest timp facand ceva pentru noi insine, de care poate nu avem timp in starea de veghe.
Potrivit unui nou studiu al cercetatorilor Universitatii Northwestern, din Chicago, s-a demonstrat ca, in functie de ceea ce auzim in timpul somnului, este intr-adevar posibil sa fixam amintiri existente si sa ne intensificam priceperea intr-un anumit domeniu dupa trezire. Din experimentele facute de specialisti, subiectii au demonstrat o eficienta sporita in redarea dupa trezire a unor sunete invatate si ascultate apoi in timpul somnului. De aici reiese ca metoda aprofundarii in timp ce dormim functioneaza in special in cazul rememorarii a ceva deja studiat.
Oamenii de stiinta inca nu inteleg in totalitate modul in care creierul pastreaza informatia in timpul fazelor profunde ale somnului, ei consider? ca este posibil ca mintea sa execute o „trecere in revista” a evenimentelor de peste zi, in fiecare noapte de somn. Acest studiu stabileste ca aceasta tendinta ar putea fi exploatata in consolidarea voita a memorarii unor notiuni relativ complexe.
Sursa: Smithsonian