Lupta nutritionistilor cu toate tipurile de boala este in continua ascensiune. Unul dintre alimentele care ajuta la scaderea colesterolului este soia. Soia este o planta tot mai des folosita in industria alimentara si in cadrul tratamentelor naturiste datorita beneficiilor sale.
Potrivit medicilor nutritionisti, soia are la fel de multe proteine de inalta calitate asemenea carnii. in plus, este o sursa bogata de fier, vitamina B, fibre si izoflavonoide, estrogeni naturali, din plante, care se gasesc si in naut, seminte, vin rosu, ovaz si in legumele cu pastai. In industria alimentara se afla procesata, in forma uscata, in forma de conserva de pateu si mezeluri .
Medicii sustin ca persoanele care includ in dieta soia prezinta un risc scazut de a deveni hipertensivi sau de a avea un colesterol marit, deoarece acest aliment ajuta la scaderea tensiunii si a colesterolului din organism. In plus, impiedica dezvoltarea celulelor canceroase in corp, intareste sistemul imunitar, soia fiind recomandata diabeticilor, deoarece mentine nivelul glicemiei.