Sunatoarea contine hipericina, o substanta de culoare rosu-bruna care are rolul de a reduce nivelul de stres din organism. Aceasta planta contine si saponine, taninuri, acid ascorbic, nicotinic si valerianic.
Datorita ingredientelor pe care le contine, aceasta are o serie de beneficii asupra organismului. Pe langa faptul ca elimina tensiunile nervoase si reduce depresia moderata, sunatoarea este indicata si ca ajutor in tratarea afectiunilor hepatice si biliare, in afectiuni ale cavitatii bucale si in tratamentul local al arsurilor. De asemenea, planta poate fi utilizata si in tratamentul sindromului premenstrual si al tulburarilor de somn.
Sunatoarea poate fi consumata sub forma de ceai, tinctura, macerat in ulei, capsule si cataplasme. Pentru tratarea arsurilor superficiale se prepara cataplasme cu infuzie preparata din 30 de grame de planta la un litru de apa clocotita. Amestecul se tine acoperit timp de 20 de minute, dupa care se strecoara si se aplica comprese pe zonele afectate. Inainte de a incepe cura cu sunatoare se recomanda consultul unui medic de specialitate, pentru a exclude posibilitatea de a intereactiona cu alte medicamente.
Sursa:Daily Mail