1,5K
Datorita unei cercetari recente efectuata de oamenii de stiinta din Spania s-a constatat ca uleiul de masline scade riscul de osteoporoza. Persoanele care consuma frecvent alimente incluse in cadrul dietei mediteraneene, cum ar fi fructe, legume si ulei de masline au un risc mai mic de a avea probleme cu oasele, au constatat oamenii de stiinta de la spitalul „Dr. Josep Trueta” din Girona, Spania.
Consumat frecvent, uleiul de masline previne pierderea densitatii osoase, aceasta ducand la aparitia osteoporozei si a fracturilor. Cercetarile anterioare au aratat ca in zona bazinului mediteranean, incidenta osteoporozei este mai scazuta decat in alte parti din Europa. Ceea ce face diferenta este dieta bogata in legume, fructe si ulei de masline, pe care o au oamenii care locuiesc in aceasta zona.
Manuel Fernandez-Real a declarat: "Consumul de ulei de masline s-a demonstrat ca poate avea un efect protector fata de osteoporoza, s-a observat intr-o serie de experimente in vitro. Uleiul de masline ajuta la cresterea nivelului de osteocalcina, o proteina cu rol important in procesul de mineralizare osoasa."
Sursa:Daily Mail