Un ingredient important aflat in usturoi este de 100 de ori mai puternic decat doua antibiotice care lupta impotriva intoxicatiei alimentare, spun oamenii de stiinta. Aceasta descoperire ar putea deschide usa unor noi tratamente pentru carne care ar putea reduce rata de intoxicatii alimentare.
Dr. Michael Konkel, de la Universitatea de Stat din Washington, a declarat:”Acest lucru este foarte interesant, deoarece are potentialul de a reduce boala care este cauzata de bacterii. Majoritatea infectiilor provin de la consumul de pasari de curte sau alimente care au fost contaminate prin intermediul suprafetelor murdare sau a ustensilelor".
Usturoiul contine compusi ce ajuta la prevenirea si tratarea diverselor infectii, a anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul la stomac, de piele, la san, esofagial, bucal si de colon. De asemena usturoiul reduce stresul, creste imunitatea organismului si reduce tensiunea sangvina, colesterolul, lupta contra artritei, astmului, problemelor circulatorii, racelii, gripei, afectiunilor digestive, insomniei, sinuzitei, afectiunilor rinichilor si ulcerului. Usturoilul este bun, in principiu, pentru orice tip de infectie si afectiune .
Un studiu realizat de Facultatea de Medicina de la Universitatea din Boston a demonstrat ca usturoiul este un antibiotic eficace impotriva a 14 tipuri de bacterii specifice infectiilor urechii la copii. S-a afirmat, din nou, ca usturoiul, pe langa faptul ca reduce colesterolul si previne formarea cheagurilor de sange, este si un puternic diuretic, stimulant si expectorant care, de asemenea, favorizeaza si transpiratia .
Sursa: Daily Mail