Analiza Consiliului Concurenţei privind achiziţia spitalului Muntenia Hospital din Piteşti de către rețeaua MedLife a arătat „anumite îngrijorări concurenţiale” în legătură cu zona de servicii de imagistică în urma acestei tranzacţii. Soluţia propusă de MedLife pentru a primi unda verde de la Concurenţă este să plafoneze preţurile la RMN şi CT ale grupului în judeţul Argeş timp de cinci ani. Angajamentele MedLife sunt în dezbatere publică până la 13 decembrie, potrivit zf.ro.
Spitalul Muntenia Hospital a fost „disputat” de primii doi jucători din piaţa medicală privată în acest an, după ce reţeaua Regina Maria anunţase în iunie că a semnat cumpărarea spitalului, pentru ca o lună mai târziu MedLife să anunţe tranzacţia care viza aceeaşi unitate medicală. Spitalul este fondat şi administrat de SIF Muntenia.
„În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale în ceea ce priveşte efectele pe care tranzacţia le-ar putea avea asupra preţurilor de pe piaţa furnizării serviciilor de imagistică în ansamblu, contra-cost, RMN şi CT de la nivelul judeţului Argeş”, se arată în comunicatul Concurenţei.
Preţurile la serviciile de imagistică au crescut semnificativ în ultimii ani, o investigaţie RMN sau CT ajungând chiar şi la 1.000 – 1.500 de lei. Cu bilet de trimitere de la medicul specialist, listele de aşteptare se întind şi pe două-trei luni, fondurile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate epuizându-se rapid.
„Pentru a înlătura aceste îngrijorări, MedLife propune, în principal, plafonarea tarifelor pentru serviciile de imagistică RMN şi CT pe care Grupul MedLife le-ar presta în judeţul Argeş, pentru o perioadă de cinci ani, cu o indexare anuală cel mult la nivelul ratei inflaţiei”, potrivit Consiliului Concurenţei. În plus, MedLife vrea să şi înlocuiască aparatura de imagistică din cadrul Muntenia Hospital, în termen de un an, dacă va primi acordul Concurenţei.