Univestitatea din Pitești a venit în ajutorul studenților aflați în căutarea unui job cu un important târg de carieră. La eveniment s-au strâns 24 de firme locale având diverse domenii de activitate. Au răspuns invitaţiei companii de IT, servicii, retail, turism, design, consultanţă, producție şi vânzări. Toţi şi-au expus ofertele în vederea recrutării stagiilor de practică şi internship-uri pentru tinerii studenți. Atmosfera a fost una plăcută şi destinsă. Studenții au putut discuta direct cu reprezentanții firmelor, iar aceștia din urmă au fost receptivi la dorințele lor şi au răspuns tuturor întrebărilor.
Eduard Andrei Marinescu este unul din studenții Universității din Pitești care deja este familiarizat cu astfel de oportunități pe care le oferă târgurile de profil. Tânarul își face stagiul de internship la biroul de relații publice şi marketing. La numai 20 de ani a fost recomandat de către cadrele didactice ca fiind unul dintre specialiștii în domeniul IT.
,,Am terminat liceul la Odobescu, specializarea matematică-informatică, iar acum sunt student la informatică în primul an. Sunt pasionat de mic de calculatoare. Am fost printre primii care au avut calculator acasa şi a fost un avantaj enorm. Unchii mei m-au ajutat în acest sens. Sunt o fire mai bătăioasă şi mi-am dorit mereu să fiu cel mai bun. I-am ajutat mereu pe colegii mei la orice problemă pe care au avut-o la capitolul IT." ne-a mărturisit Eduard Marinescu.
Rectorul Dumitru Chirleşan s-a aflat printre studenţi şi reprezentanţii mediului de afaceri argeşean. Şi-ar dori ca astfel de evenimente să aibă loc cât mai des. Cel puţin aşa, speră acesta, studenţii nu vor trăi cu impresia că, în urma studiilor superioare, nu se vor alege doar cu o foaie în buzunar. Din multitudinea de oferte, rectorul a fost tentat de un job în… bucătărie. Se vede că este sezonul reality-show-urilor culinare care au deschis apetitul românilor pentru o carieră de… chef. Iar bucătăria cu siguranţă că este mult mai relaxantă decât o carieră în fruntea unei universităţi în numele căreia trebuie să rezolvi o multitudine de probleme. Poate nu la fel de provocatoare, ce-i drept… Printre zecile de oferte, Dumitru Chirleşan şi-a rezervat răgazul să ne răspundă şi câtorva întrebări.
Domnule rector, ce așteptări aveți de la acest eveniment?
Așteptăm, în primul rând, să ne facem şi mai bine cunoscuți în mediul socio-economic din regiune.
Vă doriți să devină o tradiție astfel de evenimente?
Dorim să o perinizăm, să facem să se întâmple măcar cu o periodicitate lunară , dacă nu permanent. Ne dorim acest lucru pentru că este un moment extraordinar pentru studenții noștri sa vadă că economia îi vrea.
Câte firme ați adunat la acest târg şi în ce domenii activează aceste societăți?
Sunt astăzi cam 24 de firme prezente. Domeniile sunt extrem de diverse, de la IT la mase plastice, la asigurări şi componente auto.
Toate sunt locale?
Da sunt firme de la noi din județ.
Încercați pe viitor să atrageți societăți şi de la nivel național? Sau vă doriți ca studenții dumneavoastră sa facă performanța aici?
Vrem sa ne împrăștiem cât mai mult, dar Argeșul în sine are un potențial economic extraordinar şi vrem să ne ajutam între noi. E mai bine pentru mediul economic de la noi din județ sa rămână profesioniști aici. Oarecum ar fi legaţi sufletește de casa lor.