Aerospace Science and Technology Corporation din China a demarat cel mai mare proiect pentru schimbarea vremii din lume. Scopul acestui proiect este de a asigura mai multă apă din ploi provocate de un sistem format dintr-o rețea de camere ce ard combustibil solid, din care rezultă iodură de argint, compus cu o structură similară gheţii și care poate crea nori de ploaie.
Conform Interesting Engineering, se are în vedere creșterea cantității de precipitații în zona Podișului Tibetan, pe o suprafață de 500 000 de kilometri pătrați. Camerele vor funcționa luni de zile fără întrerupere și vor emite vapori de apă și dioxid de carbon, rezultând un volum de aproximativ 100 de miliarde de metri cubi de apă, din ploile generate, pe an. Agricultura chineză se confruntă cu o acută lipsă de apă, iar un astfel de aport mai ales în zona vizată, ar rezolva această problemă.
Astfel de tehnologii au mai fost testate de Rusia și de SUA, dar în scopuri militare, pentru a crește șansele unei vremi capricioase pe teritoriile adverse.
Detaliile importante privind modul de realizarea al acestui proiect sunt încă ținute secrete. Nu se poate anticipa, însă, impactul pe care l-ar putea avea acest proiect asupra climei și a ecosistemelor.