Şcoala Gimnazială „George Topârceanu” din Mioveni a derulat şi în acest an şcolar a doua ediţie a Proiectului Naţional „Ziua Ştafetei” în parteneriat cu Fundaţia Terre des hommes Elveţia, sub coordonarea M.E.N.
„Ziua Ştafetei”este o iniţiativă inovatoare în România a Fundaţiei Terre des hommes şi a partenerilor săi, ce recunoaşte potenţialul extraordinar al copilului, dreptul său de a participa în societate şi de a-şi exprima liber opiniile asupra tuturor situaţiilor care îi afectează direct viaţa. Tinerii si copiii preiau pentru o zi meseria visată (ştafeta) şi devin profesori, jurnalişti, ambasadori, controlori de trafic aerian, avocaţi, judecători, miniştri de stat, directori de bancă, primari, medici etc.
La început au fost implicaţi 18 copii, dar pe măsură ce ideea devenea cunoscută îşi manifestau interesul tot mai multi, pentru ca se dovedea o ocazie foarte bună de a testa domeniile de activitate pe care le visează sa le imbratişeze la maturitate.
Ne-au deschis şi în acest an uşa instituţii de pe raza oraşului Mioveni, dar şi Staţia Meteo Piteşti şi Inspectoratul Şcolar judeţean Argeş.
Un rol important în promovarea proiectului a avut şi postul de televiune Absolut Tv care nu numai că a predat ştafeta, dar ne-a şi însoţit la majoritatea activităţilor.
Ca o noutate, la această ediţie, bugetul alocat din partea Fundaţiei Terre des hommes Elveţia a fost obţinut prin sprijinul promt al Asociaţiei de Părinţi a şcolii „George Topârceanu”, care a devenit interfata juridică intre şcoala si diverse fundaţii ce organizeză activitaţi extraşcolare.
Elevii au beneficiat de oportunitatea de a avea mai multe şedinţe de lucru si a fost organizată o recepţie locală la care au participat cei implicaţi in aceasta activitate.
Pentru ca exemplele de bună practică să fie împărtăşite, elevii au fost invitaţi şi la recepţia finală, găzduită de Hotel Hilton Bucureşti unde au dus mesajul şcolii topârcene, prin diseminarea tuturor experienţelor de la Mioveni şi Piteşti.
Prietenia, colegialitatea, respectul reciproc adult-copil au condus la reuşita proiectului care îşi va consuma şi în viitor efectele prin emisiunile tv la care copiii vor fi participanţi.
Coordonatorul proiectului, Prof. Adriana Hoaghea