Demisia lui Ionel Didea din funcţia de rector al Universităţii Piteşti a amplificat nemulţumirile care deja existau. Conturile instituţiei au fost blocate, actuala conducere interimară este considerată a fi ilegitimă, iar acuzele că unii ar fi privilegiaţi, deşi nu ar merita, curg gârlă.
În ceea ce priveşte conturile blocate, acest lucru s-a întâmplat încă din luna septembrie, după declanșarea procedurii de excutare silită, urmare a nepunerii în practică a revendicărilor salariale, obținute în instanță de Sindicatul Liber al Universității, prin decizie definitivă și irevocabilă.
Între timp, spiritele în rândul sindicaliștilor au fost inflamate după ce rectorul Sebastian Pârlac și jurista Doina Moraru au fost, recent, în vizită la președintele Judecătoriei Pitești, instanță pe rolul căreia se află procesul dintre Universitatea Pitești și Sindicat. ,,Trafic de influenţă!” – strigă Mircea Bărbuceanu, liderul de sindicat.
,,Vom face plângere penală împotriva domnului Sebastian Pârlac pentru trafic de influență…. Lumea trebuie să înțeleagă că nu vrem să ne îmbogățim. Dacă decizia instanței va fi pusă în practică, vom avea salarii nu decente, ci subdecente, dar care se vor reflecta totuși în actul educațional. Eu am 1.600 de lei salariu. Uitați-vă în declarațiile de avere ale celor din conducerea Universității Pitești și veți vedea ce salarii au. Sunt prinși în tot felul de proiecte, plus prime peste prime de admitere. Spre exemplu, domnul Brînzea, care nu știu dacă petrece 30 de zile pe an la Universitatea Pitești, este încadrat pe maximul grilei de salarizare. “ a declarat Mircea Bărbuceanu.
În ceeas ce privește legitimitatea actualei conduceri, potrivit legii, desemnarea noii conduceri ar fi trebuit să fie făcută în termenul legal de 90 de zile de la demisia lui Ionel Didea, adică în luna sepetembrie a acestui an. Numai că… la Ministerul Educaţiei e linişte deplină.