Devenite tradiție, Zilele Școlii Liviu Rebreanu din Mioveni, serbate între 20 și 23 noiembrie, marchează 38 de ani de la înființarea acestei instituții de învățământ.
Înființată în anul 1980, Școala Liviu Rebreanu a ajuns în anii următori cea mai mare școală din țară, cu 4800 de elevi, care învățau în trei serii, în cursuri cu ”ore” de 35 de minute.
În prezent, alături de celelalte școli ale orașului, instituția a fost modernizată și beneficiază de încă un corp de clădire, astfel încât dispune de o bază materială formată din 46 săli de clasă, 5 laboratoare, bibliotecă și sală de lectură, sală modernă de sport, un centru logopedic zonal, cabinet psihopedagogic, cabinet medical, cabinet asistent social, cabinete de istorie, geografie și educație tehnologică. Școala are 70 de cadre didactice care școlarizează un număr de peste 1.000 copii în trei cicluri.
În primele două zile, evenimentele menite să marcheze sărbătoarea școlii au debutat cu vizitele micuților din grădinițele orașului. „Pas cu pas spre viața de școlar” a fost o activitate în care viitorii școlari au avut parte de multă distracție și surprize, cu muzică și dans, fascinante povești din lumea cărților, întreceri sportive și ”minuni” generate de magia științelor în laboratoarele școlii.
Marți, concursul de creație plastică "Un LOGO pentru școala mea” a surprins prin candoarea naivității împletită cu imaginația pură a copilăriei.
Miercuri, 21 noiembrie, în laboratorul de fizică al școlii a fost rândul pasionaților de tehnologie să-și prezinte proiectele prin care și-au impresionat profesorul la orele de curs, în activitatea interdisciplinară „Elevi de ZECE”.
Printre invitați s-a aflat și directorul Liceului Iulia Zamfirescu, prof Ion Dumitru Voiculescu, fost elev al Școlii Liviu Rebreanu, care le-a vorbit elevilor despre spiritul și valorile absolvenților ”Liviu Rebreanu”.
La biblioteca școlii deschiderea spre comunicare și aspirația spre valorile societății moderne au fost puse în evidență prin concursul intitulat cu un citat din Goethe, „Cine nu cunoaște limbi străine, nu are idee despre propria limbă”.
Joi, 22 noiembrie, „Școala de ieri, școala de azi” a readus în sala de clasă dascălii care au slujit educația în această unitate de învățământ. Emoția revederii a fost amplificată de sensibilitatea mesajelor transmise de elevi prin programul artistic dedicat.
Au zâmbit la dulci aduceri aminte și au lăcrimat nostalgic, prof. Ciobanu Maria, prof. Staicu Mariana, prof. Năstase Silvia, prof. Robea Elena, prof. Fîlfănescu Marcela, prof. Fîlfănescu Romeo, prof. Preda Marin, prof. Banu Aurel, înv. Năstase Elena, prof. Năstase Constantin, înv. Miroi Aurelia, înv. Minciunescu Constanța, înv. Băcescu Georgeta, înv. Georgescu Ioana.
La bibliotecă s-a celebrat, firesc, creația literară a patronului spiritual al școlii, în concursul „Rebreanu și opera sa”.
Ziua de joi s-a încheiat în forță, cu serbarea „Școala noastră-n sărbătoare”. Momentele de poezie, scenetele, muzica și dansul, au avut sarcina de a ”încălzi” sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni.
Astăzi, 23 noiembrie, la Centrul Cultural Mioveni, începând cu ora 17,30,s-a desfășurat concursul „Miss și Mister Liviu Rebreanu- 2018”.
Elevii școlii au defilat în ținute de gală, și-au demonstrat talentele și cunoștințele țintind mult râvnitele titluri, iar juriul a avut o misiune grea.
Sala Centrului Cultural a fost plină ochi cu părinți, profesori, elevi.
Secvențe video evenimente: