1,1K
Deputatul PNL Andrei Gerea, candidat USL pentru Colegiul Pitesti-Nord la Camera Deputatilor, a acuzat PDL de sabotaj in ceea ce priveste problema Arpechim. Potrivit acestuia, demagogia si minciuna in campania electorala ar trebui sa fie echivalente cu darea de mita si alte infractiuni condamnate de Codul Penal.
,,Este o incercare demagogica si abjecta de a obtine niste voturi”
,,Ceea ce se intampla acum la divizia petrochimica Bradu este din cauza sabotajului in curs de desfasurare la adresa acestei perle a economiei romanesti care a ramas inca in picioare. Mesajul pe care grupul de candidati puscariabili, cum ar spune unii, ai PDL sau ARD Pitesti, l-au dat cu privire la Arpechim este mizerabil. Este o incercare demagogica si abjecta de a obtine niste voturi pe spatele unor oameni pe care i-au sabotat in mod direct prin activitatea lor guvernamentala. Protestam cu toata fiinta noastra la acest mod de a face politica si pe care il consideram absolut ilegal, similar cu darea de mita electorala. A minti in halul acesta, fara oprelisti, cu o seninatate care frizeaza, cateodata, chiar nebunia, acesta este sabotaj si este un mod ilegal de a face campanie electorala. Imi pare rau ca nu exista inca o prevedere in codul penal care sa sanctioneze astfel de declaratii mizerabile care pot fi facute intr-o campanie electorala, atatea minciuni fara acoperire si fara suport de niciun fel.” a declarat Andrei Gerea.
Cum a ipotecat Roibu instalatii de 42 de milioane de euro pentru o datorie de doar 7 milioane de euro!
Cu numai doua luni inainte de a-si da demisia din functia de director general al Oltchim, Constantin Roibu, fostul director general, a semnat doua contracte pentru ipotecarea unor echipamente si instalatii (bunuri mobile) cu o valoare de inventar de circa 42 de milioane de euro, in contul unei datorii de 10 milioane de euro catre un furnizor de materii prime, Polchem Societe Anonyme din Liechtenstein. Toate acestea se intamplau in conditiile in care o decizie a Consiliului de Administratie din 30 mai permitea ipotecarea unor echipamente de 15 milioane de euro. Intre timp, datoria a scazut la 7 milioane de euro, fiind facute plati si compensari de 3 milioane euro in perioada iunie-august. Paradoxal, insa, ipoteca a ramas aceeasi! Mai mult, furnizorul isi rezerva dreptul sa treaca la executare silita oricand dorea! In concluzie, Constantin Roibu a ipotecat, pentru o datorie de 7 milioane de euro, o mare parte din petrochimia Bradu din cadrul Arpechim Pitesti!
Executorul judecatoresc, suspectat de sabotaj
Potrivit deputatului argesean Andrei Gerea, nu doar Constantin Roibu s-ar face vinovat de situatia Arpechim, ci si executorul judecatoresc. ,,Doamna executor a afisat pe site-ul sau, ca si data a actiunii de executare, ziua de 7 noiembrie. Numai ca cei de la Ministerul Economiei au verificat data crearii acelui document si a afisajului si au constatat ca este la 10 zile dupa cea pe care o anuntau dansii pentru licitatie. Ma intreb, atunci, daca nu este vorba de un sabotaj, de o actiune premeditata, o actiune la fel de mizerabila ca tot ceea ce s-a intamplat in perioada guvernarii PDL.” a conchis Gerea, adaugand ca, in momentul de fata, exista o actiune in instanta deschisa atat pe numele executorului, cat si a lui Constantin Roibu.