1,1K
„Evenimentele desfasurate in ultimul timp pe scena politica si economica demonstreaza faptul ca preluarea puterii in Romania de catre guvernul USL nu a insemnat rezolvarea problemelor cu care se confrunta cetatenii, in ciuda declaratiilor pline de optimism ale liderilor USL. Politicile anuntate de actuala putere au generat o reactie de neincredere pe pietele monetare internationale. Exista teama ca guvernul USL nu isi va mentine angajamentele asumate cu Fondul Monetar International si cu Banca Mondiala vizavi de reformele ce trebuie efectuate in continuare si de asigurarea stabilitatii financiare a Romaniei.” este opinia prim-vicepresedintelui PDL Arges, Catalin Teodorescu. Potrivit acestuia, deprecierea leului este o vina care apartine nu doar contextului international, ci si Guvernului USL.
„Deprecierea constanta a leului fata de euro din ultimele saptamani este cauzata atat de stirile pesimiste din Grecia si din zona euro, cat si de schimbarea guvernului, de politicile populiste si promisiunile lipsite de acoperire ale celor de la USL, dornici sa obtina cu orice pret procente in plus, indiferent de consecintele actiunilor pe care le intreprind. Ce uita reprezentantii USL sa transmita cetatenilor este faptul ca deprecierea leului in raport cu euro inseamna saracirea populatiei, inseamna scumpirea medicamentelor, inseamna combustibili mai scumpi, alimente mai scumpe, inseamna scaderea nivelui de trai al romanilor. Guvernul PSD-PNL a anuntat deja marirea pretului reglementat al energiei cu 5% pana la sfarsitul lunii iunie pentru populatie si pentru consumatorii industriali, iar alte scumpiri ale energiei sunt anuntate incepand cu 2013. Toate aceste lucruri se intampla deoarece noul guvern PSD-PNL a promis foarte mult atunci cand se afla in opozitie. Acest executiv nu este pregatit sa exercite guvernarea in urmatoarele sase luni si nici dupa aceasta perioda, iar actul de conducere se face de pe o zi pe alta, de o maniera incoerenta si contradictorie.” ne-a declarat Catalin Teodorescu.
In opinia sa, actualii guvernanti ai Romaniei ar trebui sa actioneze pentru stoparea incertitudinilor de pe pietele financiare internationale cu privire la statul roman si sa refaca bugetul pe anul 2012 tinand cont de previziunile de crestere economica si de reintregirea salariilor bugetarilor, de restituirea sumelor retinute pensionarilor si de celelalte masuri de crestere a cheltuielilor si a scaderii veniturilor publice. „Aceste masuri sunt absolut necesare daca se doreste stoparea deprecierii monedei nationale si controlul inflatiei. Daca produci inflatie este usor sa procedezi la cresterea salariilor si pensiilor, dar in acest caz ne vom confrunta cu problema scaderii puterii de cumparare. Oamenii vor intelege ca acest masuri nu sunt in avantajul lor si ca se vor confrunta cu scumpiri in lant, mai ales la produsele de baza, ce vor depasi cresterea salariilor si a pensiilor.” a conchis Teodorescu.