Preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf, insinuează că DNA s-ar ocupa mai mult cu… găinăriile. Adică ar fi mai importante caprele lui Toni Greblă decât sutele de milioane de dolari cu care premierul Victor Ponta ar fi păgubit statul român.
,,Am auzit că Toni Greblă a fost arestat pentru 50 de capre proprietate privată pentru că a încercat să încalce un embargo. Dar pentru cele 400 de milioane de dolari la care domnul Ponta a renunţat pentru Kaz Munai Gaz nu se aude nimic! Probabil că 50 de capre sunt mult mai valoroase decât 400 de milioane de dolari.” a declarat Bulf.
Preşedintele PMP Argeş face referire la modul în care România a mai fost lipsită în 2014 de 600 de milioane de dolari din cauza premierului Ponta, care a decis să renunțe la datoria kazacilor de la KazMunaiGaz către statul român. Guvernul a aprobat un act normativ prin care a acceptat să piardă 400 milioane de dolari contra unei promisiuni de investiții de un miliard de dolari fără clauze punitive. Guvernul și-a asumat retragerea din procesul cu Rompetrol pentru recuperarea unei datorii de 600 milioane dolari după ce Curtea Constituțională a decis că nu este constituțional ca Parlamentul să aprobe această decizie.
Actul normativ nu impune nici un fel de garanție astfel încât după stingerea tuturor litigiilor dintre statul român și Rompetrol, compania petrolieră să facă investiția de 1 miliard de dolari promisă în nenumărate rânduri de premierul Victor Ponta. În realitate, memorandumul a scăpat compania de litigii și de obligația de a plăti 400 de milioane de dolari din datoria totală de 600 milioane dolari, contra promisiunii că va realiza invesții – fără termene clare de realizare.
Memorandumul cu Rompetrol a fost semnat de statul român și grupul Rompetrol încă de pe 15 februarie 2013. În forma convenită, a fost criticat pentru că nu prevedea existența unor instrumente prin care statul român să se asigure că Rompetrol face investiția de 1 miliard de dolari. În 2013, Guvernul a încercat să paseze responsabilitatea la Parlament pentru adoptarea prin lege a memorandumului. Însă, Curtea Constituțională a decis că este neconstituțională adoptarea prin lege a unui memorandum care privește o companie, arătând că acest lucru este în atribuția Guvernului.
Victor Ponta a insistat luni de zile să fie aprobat un act normativ în urma căruia Rompetrol să ofere statului roman 200 de milioane de euro și să facă un fond de investiții de 1 miliard de dolari, în schimbul renunțării Ministerului Finantelor la litigiile pe care le avea cu compania petrolieră. Statul român a renunțat la litigii, în schimb nu a primit nici cei 200 de milioane de dolari și nici fondul de investiții nu a fost înființat.