Filiala argeșeană a Partidului Ecologist Român a organizat vineri, 24 iulie, o conferință de presă la care au participat președintele organizației argeșene, Eduard Florea, secretarul general al PER, Mircea Andrei, candidatul PER la Primăria Pitești, Cătălin Gherzan, Alexandru Lucian Mihai, candidatul PER la Primăria Moșoaia, proaspăt intrat în partid, după plecarea de la PNL, și Ana Maria Pănescu, cea care va reprezenta partidul în lupta electorală pentru primăria Topoloveni.
Cătălin Gherzan:
„Eu consider că pădurea Trivale, în primul rând, pentru faptul că sunt ecologist și pentru faptul că sunt cetățean al Piteștiului, trebuie s-o folosim la capacitatea ei și la nevoile orașului Pitești și ale piteștenilor. Când spun aceasta mă gândesc la a profita la maxim de acea zonă de la Zoo, de la Parcul Zoo, care în afară de câteva animale și un lac nefolosit nu se regăsește în interesul cetățenilor. Așadar trebuie dezvoltată acea zonă. Un alt proiect al meu, tot pentru Trivale, se referă la oportunitatea creării unui loc pentru grătare, pentru picnic, așa cum alte orașe au deja. Trebuie create astfel de locuri de recreere pentru că, mai ales în perioade ca acestea, ne dorim să ne petrecem astfel timpul liber. Să nu trebuiască să ne deplasăm departe de oraș pentru a profita de câteva ore de relaxare în aer curat”
Anei Maria Pănescu
„Sunt asistent medical generalist, sunt mama a două fetițe, de care sunt tare mândră și, în momnetul de față, mi-am dorit și m-am decis ca împreună cu echipa mea să intru în cursa alegerilor locale din acest an. Ne dorim să implementăm în Topoloveni proiecte pentru oameni. Suntem persoane care nu am făcut politică până în prezent, venim cu toții din mediul privat, ne dorim să fim aproape de cetățeni prin implicare civică și prin proiecte care realmente pot fi realizate la nivel local.
În Topoloveni avem de a face cu o administrație de 30 de ani, iar lucrurile cred că ar trebui să se schimbe. iar această schimbare trebuie să vină de la noi, de la oamenii simpli, care doresc să se implice în viața civică. În primul rând, mi-aș dori să deschid un centru de permanență în Topoloveni care să deservească atât orașul cât și zonele limitrofe. Totodată ne dorim să putem extinde rețeaua de gaze de exemplu în satul Țigănești, unde nu există, iar pe unele străzi nici măcar rețea de canalizare. În principiu, împreună cu echipa mea, și suntem undeva la 30 de persoane, vom reuși să implementăm proiecte bune pentru comunitate în Topoloveni.
Alexandru Lucian Mihai:
”Sunt omul care a înființat de la zero organizația PNL Moșoaia, o comună în care PNL avea zero consilieri, care pe vremea alianței USL toți cei 13 consilieri erau PSD. Am obținut un sfert din voturile cetățenilor la alegerile de acum 4 ani de zile, am crescut, anul trecut am câștigat toate cele trei alegeri. Am fost printre oamenii, care mi-au spus că cel mai mult îi interesează alegerile locale. M-am trezit acum zece zile că am fost dat la o parte. Nu-mi venea să cred. Am fost chemat la o discuție cu președintele care mi-a spus să mă dau la o parte, pentru că PNL merge la primărie cu actualul viceprimar, un PSD-ist vechi de 16 ani de zile. Se pare că PNL a devenit partidul lui Adrian Miuțescu. M-am consumat cu BPL Moșoaia și toți mă susțin, la fel ca cetățenii localității. Am fost contactat de liderii a 8 formațiuni politice din Argeș , nu m-am dus la nici o întâlnire și singura formațiune la care am intrat în sediu a fost PER, cu acordul colegilor cu care am lucrat la Moșoaia și care m-au urmat. Cei de la Moșoaia se tem că voi spune stop jafului din bugetul local.”
Mircea Andrei:
„Argeșul ar putea să facă un plan județean de dezvoltare turistică a nordului județului, îl avem de la Carol al II-lea, în care să te duci să propui absolut toate obiectivele turistice pe care vrei să le dezvolți în județul Argeș. Așa ceva, de data aceasta, poate să intre direct în finanțare, nu mai avem proceduri, cum e la Cetatea Poenari, nerezolvată nici până în ziua de azi. Dacă ar fi să împărțim proporțional 30 de miliarde (e vorba de fondurile alocate de UE) la 40 de județe, revine aproape un miliard de euro pe județ, pe un plan de dezvoltare, trebuie să-l ai. Județul trebuie să-și propună să facă un plan de dezvoltare turistică a nordului județului, care de data asta e finanțabil tot în 3 și 4 ani, în trei ani banii nerambursabili, în 4 ani suma rambursabilă, rambursabilă de stat, nu de județ. Partidul Ecologist Român ar propune tuturor partidelor politice din județul Argeș un plan județean de dezvoltare turistică a nordului județului. Eu cred că, n-au făcut-o 30 de ani, n-o vor face nici acum”
Secvențe video