,,Vrem Transfăgărășanul Deschis! – a înregistrat o victorie” – au transmis liberalii argeșeni. Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru sectorul DN7C, între km 104+000 și 130+800, ceea ce înseamnă că lucrările de modernizare a Transfăgărășanului vor începe curând.
,,Eforturile noastre pentru modernizarea acestui drum spectaculos au dat roade (…) În primul rând, se va asigura un grad mai ridicat de siguranță pe această rută. Vor fi implementate soluții tehnice care să permită circulația pe Transfăgărășan pentru o perioadă cât mai îndelungată posibil, preferabil pe tot parcursul anului.” – este mesajul președintelui PNL Curtea de Argeș și candidatului liberal la Primăria Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu.
Acesta a mulțumit celor 160 de semnatari din industria HORECA de pe Valea Argeșului pentru susținerea demersului.
,,<Transfăgărășan – atracție turistică majoră> face parte din proiectul liberal Pitești Tech City. Deschiderea Transfăgărășanului în timpul anului va ajuta la stimularea economiei județene. Practic, va ajuta afacerile și cetățenii și va îmbunătăți infrastructura din întreg județul. Pitești Tech City 2024 pune accent inclusiv pe valorificarea atuurilor județului Argeș în toate domeniile. Iar Transfăgărășanul este una dintre mândriile noastre aici, în Argeș, din punct de vedere al turismului. Ne bucurăm că datorită eforturilor liberalilor argeșeni lucrurile se mișcă în direcția bună.” au mai transmis liberalii argeșeni.
Petiție semnată de 120 de companii HORECA de pe Valea Argeșului și din zona de nord a județului
Vă reamintim că în 2022, președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, îi înmâna directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, o petiție prin care cerea să se mărească perioada în care Transfăgărășanul este deschis. Petiția a fost semnată de 120 de companii HORECA de pe Valea Argeșului și din zona de nord a județului.
„Până acum, DN 7C – Transfăgărășan a fost deschis doar 4 luni din 12, cu pierderi majore pentru întreaga industrie HORECA. După discuții avute cu reprezentanții drumarilor, anul acesta a fost prima dată când drumul a fost deschis pe 15 iunie, în loc de 1 iulie. Dacă am avea Transfăgărășanul deschis pentru o perioadă mai lungă, numărul turiștilor ar fi cu mult mai mare. Asta ar înseamna mai multe locuri de muncă și impozite mai mari, plătite la bugetul statului de HORECA! Vom lansa și o campanie de strângere de semnături de la turiști, printr-o petiție online. Vom publica detalii despre această petiție pentru a fi semnată de cât mai multă lume interesată de Transfăgărășan. Discuțiile avute cu domnul Pistol au fost pozitive și sunt semne că această problemă a județului va fi luată în considerare și rezolvată. Vă voi ține la curent cu progresul acestei inițiative prin care încercam să ținem Transfăgărășanul deschis pe o perioadă cât mai mare.” declara, în urmă cu doi ani, președintele PNL Curtea de Argeș.
Planuri pentru IMM-uri
Antreprenor cu o vastă experiență în zona privată, Cosmin Petrescu își dorește să fie un partener de cursă lungă pentru mediul economic din Curtea de Argeș, din postura de primar. În acest sens a pus la punct o serie de măsuri atât pentru companiile mici, cât și pentru cele mari.
Astfel, pentru IMM-uri (mici firme de producție, servicii, turism, afaceri de familie), Cosmin Petrescu are următoarele planuri:
- suport pentru participare la târguri și expoziții;
- un târg pentru producătorii locali;
- Suport pentru participare la târguri internaționale (precum Honey Colonia din UK și Dubai);
- promovare pe rețelele de socializare;
- suport pentru finanțare și accesare de fonduri europene, prin organizarea de conferințe temetice;
- sprijinirea oricăror inițiative legate de zona de turism, cu focus pe Transfăgărășan;
- lansarea OMD (Organizața de Management al Destinației) Curtea de Argeș – oraș regal.
Planuri pentru companiile mari
Pentru companiile mari, cu peste 300 angajați, Petrescu vine cu următoarele propuneri de sprijin:
- suport pentru formarea forței de muncă locale. Suport în vederea stabilirii de parteneriate cu școlile profesionale și liceele tehnologice. În acest sens a invitat pe ministra Educației, Ligia Deca, la Curtea de Argeș, pentru o primă sesiune de discuții.
- dezvoltarea infrastructurii; șoseaua de centură este vitală pentru companiile locale.
Toate aceste propuneri sunt sub umbrela Pitești Tech City, plan de dezvoltare județean pe termen lung realizat după modelul de succes al Clujului.