După trei sesiuni parlamentare, adică un an şi jumătate de mandat, 13 aleşi ai Coaliţiei de guvernare şi 4 ai Opoziţiei, care ar trebui să fie vocea cetăţenilor în Legislativ, au luat cuvântul doar la jurământ, adică în decembrie 2020. De atunci au amuțit cu deăsvârșire.
Mandatul pe care l-au obţinut în Parlamentul României le dă deputaţilor şi senatorilor posibilitatea, dar şi obligaţia să vorbească în numele celor care i-au ales, pentru a aduce în faţa colegilor problemele cu care se confruntă cei pe care îi reprezintă. Unii dintre ei însă fug de microfonul din plen, intervenţiile lor putând fi calculate în secunde. Astfel, în prezent au mai rămas 17 parlamentari care au luat cuvântul în plen doar o singură dată, la depunerea jurământului, în decembrie 2020, în timp ce alţi 23 de colegi ai acestora stau ceva mai bine, având în vedere că pe lângă depunerea jurământului au mai vorbit o singură dată.
Cum era de așteptat, partidele cu cei mai mulţi parlamentari sunt şi cele cu numărul cel mai mare de membri care s-au ferit să fie vocali în faţa colegilor. Astfel, PSD şi PNL au fiecare câte cinci aleși care au fost scumpi la vorbă, printre aceștia aflându-se și Daniel Constantin (fost ministru al Agriculturii), parlamentar PNL de Argeș. Printre cei care au reușit „performanța” de a se mai vedea încă o dată în fața microfonului în afara depunerii jurământului se numără și Nicolae Pavelescu (fost lider sindical la Dacia), parlamentar PSD de Argeș.