,,Afacerea ta în Călinești” – aceasta a fost evenimentul care a reunit, la Călinești, oameni de afaceri, oameni politici și de administrație, în frunte cu ministrul Justiției Alina Gorghiu. În acest context s-a făcut și anunțarea candidaturii lui Ionuț Gheorghe, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș, la funcția de primar al Călineștiului.
Ionuț Gheorghe: ,,De-a lungul timpului am ajuns și la Ambasada ONU pentru un centru de afaceri pe teritoriul comunei Călinești”
,,Comuna Călinești are potențial. Indiferent de cât de defectuoasă este administrația locală, sunt convins că dacă facem efortul de a arăta oamenilor de afaceri șansele de business de aici, comuna noastră se va dezvolta. De aceea, organizăm conferința ,,Afacerea ta în Călinești.” Sunt convins că se poate și la Călinești și doresc să demonstrez acest lucru prin fapte.” a declarat Ionuț Gheorghe, adăugând:
,,Aștept această întâlnire de peste 15 ani. Pentru a avea o comună atractivă trebuie să mai avem și o administrație locală alături de cetățeni. Pentru mediul de business, facilități precum un parc industrial, un incubator de afaceri, sunt mai mult decât necesare. Am încercat, dar m-am lovit de o mare rezistență. De-a lungul timpului am ajuns și la Ambasada ONU pentru un centru de afaceri pe teritoriul comunei Călinești și după ce am prezentat proiectul de afaceri, ne-au întrebat… dar care dintre voi este primar? Ca să pot realiza ceva trebuie să am și poziția din care să o pot face.”.
Cine este cel care vrea să fie primarul Călineștiului din 2024? Perfecționist și laborios, economistul Ionuț Gheorghe a preluat funcția de director general al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș la jumătatea anului 2022. Domnia sa face parte din echipa de conducere a instituției de 11 ani, timp în care a deținut funcția de director executiv – Direcția Relații Contractuale. În întreaga sa carieră a ocupat mai multe poziții în top management. Locuitor al Călineștiului, acesta a fost și director economic al Spitalului „Ion Crăciun” din comunp, chiar în perioada în care unitatea era printre cele mai apreciate și solicitate din județ.
Cunoaște în amănunt toată problematica ce ține de asigurările de sănătate de la nivelul județului Argeș, care implică un volum uriaș de oameni și situații financiare, de la medici de familie, spitale, pacienți sau deconturi. De asemenea, acesta coordonează activitatea CAS concentrându-se pe interesul și beneficiul pacientului. Una dintre realizările sale ca manager al CAS Argeș a fost deschiderea centrelor de permanență, care oferă asistență medicală nonstop chiar în proximitatea celor care apelează la serviciile medicale. Acestea s-au dovedit un real sprijin pentru locuitorii din zonele respective, dar și pentru marile unități medicale, degrevându-se solicitările din Urgență.
Mihai Coteț: ,,Din 2024, Primăria Pitești și Primăria Călinești trebuie să lucreze împreună”
Prezent la eveniment, omul de afaceri Mihai Coteț, președinte al PNL Pitești, a vorbit despre dezvoltarea Piteștiului și Călineștiului împreună, nu separat, după modelul orașelor etalon ale României, care au dezvoltat în jurul lor zone metropolitane funcționale și parcuri industriale care au adus dezvoltare.
,,În drumul spre București se trece prin Călinești. Iar Călineștiul este uitat de șanse, de cei care l-au condus, și nu pentru că oportunitățile îi lipsesc. Ca și în cazul Piteștiului, oportunitățile trec pe lângă Călinești din cauza celor care nu sunt capabili să guverneze o localitate. Despre necesitatea unui parc industrial se vorbește în Pitești de mai bine de 25 de ani. La Arad, primul parc industrial s-a construit în 1999 și pentru că s-au suit în tren la momentul potrivit. Azi, Aradul, are cei mai mulți invesitori concentrați în parcuri industriale. Prahova are cel puțin 16 parcuri industriale. Podiumul e completat de Cluj, cu 10 parcuri industriale și Brașov cu 9 parcuri industriale. În tot acest timp, Piteștiul a fost orașul care, an de an, a pierdut aproape toate societățile de tradiție și de-a lungul timpului nu a atras nicio investiție notabilă. Din 2024, Primăria Pitești și Primăria Călinești trebuie să lucreze împreună. Avem nevoie de un parc industrial în care tehnologia și componenta educaționale să ne aducă în vizorul investitorilor. Un parc tehnologic e un proiect care poate fi realizat în termen scurt, pentru că acesta nu presupune producție industrială, ci producție intelectuală. Nu presupune investiții mari în infrastructura rutieră, ci centre de pregătire. (…) Zona metropolitană e un alt pol important. Fără ea, o regiune nu poate face performanță. Orașe competitive ca Oradea și Arad au dezvoltat astfel de zone metropolitane de mai bine de 20 de ani. Oportunități avem, viziune avem, ne lipsește votul oamenilor, iar pentru asta trebuie să muncim.” a declarat consilierul local piteștean, Mihai Coteț.
Alina Gorghiu: ,,Lipsesc de 30 de ani strategiile de dezvoltare economică unitară”
Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a dat greutate evenimentului; prin prezența sa, a dorit să transmită că Ionuț Gheorghe este unul dintre candidații pentru care PNL se va lupta să câștige primăria de la Călinești.
,,Îl felicit pe Ionuț Gheorghe pentru evenimentul organizat! O inițiativă bună și necesară pentru dezvoltarea echilibrată a județului Argeș, pentru atragerea de investiții în Călinești, care ar putea să asigure locuri de muncă noi și salarii mai mari. Până acum, nu a existat aici o mână întinsă către mediul de afaceri, un mesaj clar de a se apropia de Călinești, de a investi. Comuna Călinești este o parte a zonei urbane centrale a județului nostru, între orașele Ștefănești și Topoloveni, o zonă unde locuiesc zeci de mii de oameni, dar lipsesc de 30 de ani strategiile de dezvoltare economică unitară, unde nu există un parc industrial, nici servicii publice integrate, nici măcar o rețea de transport în comun public de calitate către Pitești. Lucrurile nu pot continua așa! Un singur exemplu: pe malul drept al Argeșului sunt Piteștiul și mai multe comune importante, pe celălalt mal sunt alte trei orașe, Mioveni, Ștefănești și Topoloveni dar și Călinești, plus alte localități importante. Împreună, formează una din cele mai mari aglomerări urbane din țară! Și toate drumurile trec pe la Pitești, pe singurul pod peste Argeș! Și ca să mergi cu trenul de la Mioveni la Pitești trebuie să schimbi la Golești! Atât s-a putut cu echipele care au condus administrația argeșeană!” a declarat Alina Gorghiu.