Deputatul Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaţilor, a fost luat în ultima perioadă în vizorul presei. În timp ce unele articole fac referire la problemele cu DNA, altele speculează pe tema conflictelor din interiorul PSD. Tocmai de aceea am ţinut să lămurim câteva chestiuni, cu atât mai mult cu cât există percepţia publică potrivit căreia între centru şi filiala argeşeană a PSD s-ar fi instalat o… răceală. Şi nu de la vremea de afară…
Care este opinia celor de la centru faţă ce ceea ce se întâmplă, la acest moment, în filiala PSD Argeş?
Chiar dacă lucrez cu conducerea centrală a partidului, eu nu cunosc care este opinia vizavi de judeţul Argeş. Pot să reproduc doar spusele preşedintelui partidului, din BPN, „pare că Argeşul este blestemat”. Mai mult decât atât, eu m-am ferit întotdeauna să duc veştile proaste din judeţ. Sunt alţii mult mai interesaţi să facă acest lucru, pe ei cred că ar trebui să-i întrebaţi despre opinia conducerii vizavi de Argeş.
Ştim că domnul Şerban Valeca a avut o poziţie puţin mai… abruptă la adresa lui Victor Ponta, afirmând că este prea tânăr nu doar pentru o candidatură la Preşedinţie, dar şi ca premier. Ar putea afecta aceste declaraţii relaţia Argeş-Centru?
Oamenii politici de anvergură pot trece oricând peste declaraţiile de moment. Este însă de preferat să fie evitate!
Personal, ce părere aveţi de actuala conducere interimară a partidului?
O părere bună, este o echipă în construcţie şi cel mai important, pare a fi o conlucrare în ascensiune între organizaţiile judeţului şi cea a municipiului Piteşti.
Cât de tare v-a vulnerabilizat partidul scandalul prin care a trecut preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău? Credeţi că organizaţia judeţeană l-aţi mai putea susţine pentru un mandat de preşedinte la CJ?
Din păcate, deşi toţi colegii am avut disponibilitatea de a dialoga cu Florin Tecău, pe tema problemei personale dezvăluită de presă, el evită să se întâlnească cu noi. Mai mult, a aruncat pisica moartă în curtea partidului, de parcă partidul ar fi vinovat de ceea ce i se întâmplă. Este o problemă pe care şi-a creat-o cu mâna lui şi tot el va trebui să o rezolve, noi îl aşteptăm în continuare să vină în mijlocul nostru, pentru a lua împreună deciziile cele mai bune.
Dumneavoastră, prin prisma funcţiei pe care o ocupaţi şi a apropierii de Victor Ponta, sunteţi între ciocan şi nicovală. Credeţi că este posibil să fiţi perceput mai mult un om al premierului decât unul al intereselor locale?
Toţi colegii ar trebui să înţeleagă că principiul conform căruia a avea în mijlocul lor un apropiat de conducerea partidului este mai degrabă un avantaj, decât un dezavantaj! Deci, este un nonsens, că dacă eşti apropiat de conducere, te distanţezi de filiala de unde eşti. Unul dintre colegii care au fost zilele trecute la preşedintele partidului pentru o discuţie despre Argeş, mi-a confirmat că acesta s-a pronunţat în legatură cu persoana mea, că reprezint un liant între judeş şi centru şi că mereu am pledat în favoarea Argeşului. Aş exemplifica acest lucru şi prin prezenţa miniştrilor Guvernului în judeţul Argeş, atât în precampanie, în timpul ei, dar şi după alegeri. Am solicitat conducerii, această prezenţă a miniştrilor în urma discuţiilor cu colegii din judeţ şi orice solicitare a avut un răspuns favorabil, indiferent de domeniul vizat. M-aş bucura să fie cât mai mulţi colegi apropiaţi de conducerea partidului!
Cum comentaţi cele două episoade în care aţi fost luat în colimator, la postul B1TV, de către jurnalistul Silviu Mănăstire?
Nimic nou sub soare! Aşa este când lucrezi în politică la nivel naţional!
Cât de real sau… confecţionat este conflictul dintre dumneavoastră şi deputatul Cătălin Rădulescu? S-a făcut referire la B1TV despre o mare duşmănie între dumneavoastră.
Este un conflict confecţionat sută la sută! Speculaţiile au pornit de la o declaraţie cel puţin neinspirată, pe care ulterior a regretat-o, că i se trag problemele de la un coleg deputat din partid. A fost la rândul lui intoxicat sub presiunea evenimentelor!
Referitor la problemele cu justiţia, credeţi că dosarul care vă vizează se va întinde pe câţiva ani şi dacă da, în ce fel credeţi că vă va afecta din punct de vedere al carierei politice? Dacă nu cumva deja vă afectează…
Nu comentez nimic legat de acest aspect.
Se pare că, la acest moment, principalul partid din România este DNA. Este ,,partidul” care v-a creat cele mai mari probleme şi care o să vă mai creeze. Cel puţin în Argeş v-a destabilizat toţi polii de putere… Este vreun plan, vreo strategie sau este pur şi simplu justiţie?
Îmi pare rău, dar ca om politic nu pot comenta aceste lucruri!
Se urmăreşte, cumva, crearea unui climat de instabilitate şi, dacă da, cui foloseşte şi unde trebuie să se ajungă? Care e finalitatea?
Finalitatea, numai bunul Dumnezeu o ştie!
Dacă nu ar fi existat subiectul DNA şi în viaţa dumneavoastră, v-aţi fi gândit la o candidatură la şefia PSD Argeş sau altul este motivul pentru care nu vizaţi această funcţie?
Deoarece, eu sunt implicat în activităţi zilnice la nivel naţional, doresc să las şansa altor colegi din filială să ocupe funcţii de conducere. Nu mi-am dorit niciodată conducerea filialei Argeş! Pe scurt, nu!
Cum faceţi faţă unei vieţi atât de stresante între Centru, PSD Argeş şi noul pol de putere de acasă?
Deja, sunt obişnuit să fac naveta încă de duminică seara la Bucureşti, de regulă joia sunt înapoi în Colegiul electoral. Jumătate, la Bucureşti, jumătate, în Argeş! Sunt obişnuit cu responsabiliăţile, cu munca, un stres, ar fi ca aceste elemente să nu existe în viaţa mea! Oaza de linişte o găsesc acasă, unde mă încarc cu afecţiune şi putere de muncă!