2,4K
Nu suntem adeptii istericalelor si nici al pozitiilor ipocrite in ceea ce priveste ordonanta de urgenta care legifereaza, pentru mai bine de o luna, migratia politica, dar parca nici cu PSD nu mi-e rusine! Asa cum nu imi plac cei care isi dau ochii peste cap si striga ,,Moare democratia!”, ,,Unde este moralitatea, cinstea si onoarea?!”, la fel nu pot sa inghit pe nemestecate nici explicatia senatorului social-democrat Constantin Tamaga, spre exemplu, care ne spune ca singurul motiv pentru care PSD s-a supus, practic, oprobiului public, a fost binele mai micilor formatiuni politice nou infiintate pe esichierul politic.
,,Scena politica romaneasca a fost transformata drastic in ultima perioada, incat nu mai reprezinta vointa alesilor sau partidelor care au participat la alegerile trecute. S-au rupt mai multe aliante, s-au transformat mai multe partide. S-a rupt USL, cu imposibilitatea unor alesi de a se mai regasi legitim in consiliile locale, s-a rupt PDL prin transformatile cunoscute – Miscarea Populara si Alianta de centru-dreapta, s-a rupt si PNL… De aceea trebuia creat contextul ca alesii locali sa poata participa legitim in consilii locale si la campania pentru prezidentiale, si aici clar este vorba de partide care au structuri nationale, sunt legitime, s-au infiintat, partide precum PMP, PLR… In teritoriu nu pot avea sau nu li se va da voie sa fie reprezentati pentru ca sunt blocati si isi pierd mandatul. Si, ca sa fiu mai convingator pentru cei cu buna credinta, pentru ca pe ceilalti nu-i pot convinge, va dau exemplul Costesti. Costesti are 17 consilieri. 9, impreuna cu primarul, au trecut la PMP, dar cand e vorba de vot, PMP nu exista in hotararile Consiliului Local, iar cei alesi sub sigla PDL spun ca daca se exprima pulic pe tema PMP isi pierd mandatul. E un exemplu de blocaj politic la nivel de consiliu local, in sensul ca alesii sunt pe de o parte intr-o barca, iar pe de alta parte voteaza dupa cum li se cere de PDL, respectiv PNL, ca sa nu-si piarda mandatul. Aceasta ordonanta a fost data doar sa se poata actiona legitim intr-o noua formula politica pe esicherul romanesc, in aceasta perioada.” a declarat senatorul Constantin Tamaga.
Logica sa este una corecta in principiu. Despre necesitatea unei asemenea clarificari am scris si noi inainte, caci e perfect normal ca buna parte dintre alesii locali sub sigla PNL sau PDL sa nu-si mai doreasca sa faca parte din aceste partide, tinand cont de scindarile radicale din acest an sau de aliatele electorale decise la varf. Unui liberal care a tipat de a ragusit impotriva guvernarii PDL nu-i poti cere, acum, sa se pupe cu PDL pe gura, cot la cot cu Iani Popa. Sau unui pedelist fan Elena Udrea si Traian Basescu nu-i poti pretinde sa-l iubeasca pe Vasile Blaga.
Dar… sa cred ca PSD a acceptat cu buna stiinta sa-si terfeleasca imaginea publica doar pentru a rezolva conflictele de ordin docrinar din sanul unor partide nou-formate… e cam greu de digerat.