Sunt procurori care lucrează de dimineața până seara, zeloși, neobosiți. Dar, dincolo de fileu, se află colegii lor judecători care hotărăsc după directivele politicii și ale serviciilor inteligente de la noi și ale partenerilor de la Bruxelles și de la Whashington, în funcție de serviciile pe care le fac, la reciprocitate, și marii politicieni corupți din România. Vom da zilnic câte un caz din sălile de judecată înaltă, înaltăăă! despre procesele politicienilor noștri de vârf din ultimii 33 de ani. Nu contează părerea noastră, ci documentele, „dovezile”, „docomentele”.
Pe când era prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu făcea ce știa el mai bine. Iată ce zice DNA în rechizitoriu:
„În calitatea menţionată (de premier; n.n.), inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins (în cursul anului 2007) şi ar fi primit (în cursul anului 2008), în mod indirect, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă, în schimbul exercitării atribuţiilor sale în aşa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei, respectiv hotărârile de guvern nr. 199/2008, 634/2008, 1193/2008 şi 1451/2008″, susţin procurorii DNA.
„Suma totală de 800.000 USD, reprezentând comisionul plătit de reprezentanţii firmei austriece, prin intermediul unor companii offshore, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată unei firme de consultanţă”, adaugă DNA.
„În vederea confiscării obiectului infracţiunii de luare de mită, în cauză s-a dispus sechestru asigurator pe bunuri imobile aparţinând suspectului Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton până la concurenţa sumei de 800.000 USD, echivalent în lei – 3.204.640 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de menţinere a măsurilor asiguratorii dispuse asupra bunurilor inculpatului”.
Dosarul a fost instrumentat în acei ani, între timp politicianul a ajuns nr. 2 în stat, Președinte al Senatului, colegii săi au respins cererea DNA de ridicare a imunității, deci nu putea fi anchetat. Acum, da. Suntem în 2022, dosarul se află la Înalta Curte de Casație și Justiție și… nimic nou pe frontul justiției din est.