Asa cum v-am informat anterior, democrat-liberalul Mihai Tudor a fost exclus din functia de prim-vicepresedinte al PDL Pitesti pe motiv ca, in campania electorala de la locale, nu s-ar fi implicat asa cum ar fi trebuit. O demitere cu dedicatie, in ciuda negarilor care vin din partea lui Gogu Davidescu sau a lui Cristian Boureanu. Demonstratia este una simpla si care dovedeste ca, cel putin in cazul lui Mihai Tudor, presedintele PDL Pitesti – Dorin Voicu ar fi trebuit exclus, pe motiv de grava incompetenta.
In ograda lui Dorin, fiecare face ce vrea
Mergand pe premisa ca Mihai Tudor nu ar fi facut nimic in campania electorala, asa cum sustine Dorin Voicu, ca zona Gavana de care raspundea, alaturi de inca un coleg, a fost lasata de izbeliste, dovada si rezultatele foarte proaste inregistrate acolo, ei bine, luand in considerare cele doua supozitii, l-am intrebat pe presedintele PD-L Pitesti cateva lucruri care tin de abc-ul indatoririlor sale: 1.In momentul in care a avut informatia ca Mihai Tudor isi neglijeaza zona, de ce nu a purtat o discutie cu el, pentru a vedea daca se mai poate baza sau nu pe sprijinul sau? De ce nu l-a inlocuit pe Mihai Tudor cu un alt coleg, pentru ca partidul sa nu se faca de ras in zona respectiva? Raspunsul primit? „Un partid nu este un loc de munca si fiecare membru isi aduce benevol aportul. La final se trage linia, iar cei care nu si-au facut treaba vor suporta consecintele”, a declarat Voicu.
Deviza lui Voicu – dupa noi, potopul!
Daca mergem pe logica lui Dorin Voicu, ar insemna sa nu mai fie nevoie de o structura de conducere a partidului si nici macar de o strategie pentru alegeri. Fiecare sa-si aduca aportul dupa cheful si interesul pe care-l are iar la sfarsit, cand se trage linia… Dumnezeu cu mila! Lucrurile nu stau chiar asa. In primul rand ca un presedinte de organizatie, care stie cat de cat cu ce se mananca viata de partid, are misiunea de a gestiona intreaga activitate din interiorul organizatiei. In cazul unor alegeri, desemneaza arii de actiune si sarcini de dus la indeplinire clare, punctuale, fiecaruia dintre responsabilii de zona. Minima lui responsabilitate este aceea de a verifica pe parcursul alegerilor, prin responsabilii de zona, daca sarcinile sunt duse la indeplinire si daca nu, sa identifice motivele si sa ia masuri, din mers. Altfel, daca nici macar de aceasta minima indatorire nu se achita si lasa lucrurile sa mearga in virtutea inertiei, ceea ce s-a si intamplat (dovada rezultatele de la Pitesti), atunci inseamna ca e nevoie de un alt presedinte de organizatie. Dorin Voicu a recunoscut singur ca a lasat pe fiecare sa faca ce vrea, asteptand cu satarul la final, chiar daca, din cauza neimplicarii sale, partidul per ansamblu a suferit o infrangere semnificativa.
Si atunci se verifica, fara niciun dubiu, ca demiterea lui Mihai Tudor a fost o chestiune anticipata si comandata si ca Dorin Voicu nu este decat o coada de topor a lui Gogu Davidescu, cel care face si desface totul in ograda fostilor democrati. Altfel, ar fi trebuit ca cel demis sa fie Dorin Voicu, cel care nu a fost in stare sa gestioneze o mana de oameni la alegerile locale.
Iulia Cojocaru
(27 iulie)