Romeo Raicu, unul dintre liderii „Baricadei de la Inter”, și Radu Silaghi, cel care i-a ținut în stradă pe bucureșteni în 21 decembrie 1989 după ce le-a relatat despre masacrul de la Timișoara, au declarat luni, 30 ianuarie, în fața instanței, că nu l-au văzut pe Cătălin Rădulescu la Revoluție. Audierea celor doi a avut loc în procesul în care fostul deputat PSD, zis „Mitralieră”, este judecat pentru fals în declarații în legătură cu obținerea certificatului de „revoluționar cu rol determinant”.
Fostul deputat PSD s-a prezentat în instanță, luni, pentru al treilea termen de judecată pe fond în dosarul în care a fost deferit justiției alături de Adrian Sanda, fost șef al Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist și alte două persoane, membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant (Corina Denisa Tănase și Cristina Valentina Chechi). Miza procesului este modul în care „Mitralieră” a obținut, în 2016, certificatul de „luptător cu rol determinant” în baza căruia a beneficiat ilegal de 165.640 de lei. Primul care a fost audiat ca martor a fost Romeo Raicu, luptător cu rol determinant la Revoluție, printre altele pentru participarea la Baricada din fața hotelului Intercontinental. Ulterior a depus mărturie și Radu Silaghi.
Pe data de 20 decembrie 2021, fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi obținut ilegal titlul de luptător cu rol determinant în Revoluţia din 1989. Rădulescu este acuzat de procurori de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în declaraţii în formă continuată, pentru că ar fi primit titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”, deşi nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege, potrivit unui comunicat al DNA.
Potrivit procurorilor, în cursul anului 2016, inculpații Sanda, Tănase și Cechi ar fi admis cererea de acordare a titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” formulată de Rădulescu, deși acesta nu a desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute înainte de 22 decembrie 1989. Cei din comisie ar fi admis cererea lui Rădulescu și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea sa revoluționară în orașele Timișoara și București, în perioada 16-21 decembrie 1989.